Indvielse af snorkelsti i Kronborgbugten – Københavns Universitet

17. august 2011 

Indvielse af snorkelsti i Kronborgbugten

Du kender selvfølgelig til stier på land, men har du nogensinde prøvet at følge en sti under vand? Nej vel! På søndag kan du som en af de første være med til at prøve Kronborgbugtens nye snorkelsti, når Øresundsakvariets narturvejleder inviterer til indvielse af stien.

Indvielsen finder sted nu på søndag den 21. august kl. 13.00 på Kronborgstranden, for enden af Nordhavnsvej i Helsingør. Har du lyst til at være med til indvielsen, skal du blot møde op på stranden med dit snorkelgrej. Så vil Øresundsakvariets medarbejdere give gode råd og vejledning i at snorkle, inden du bliver guidet ud på snorkelstien. Hvis du ikke selv har snorkelgrej, kan du låne hos Øresundsakvariet ved at tilmelde dig på 35 32 19 70. Bemærk at der er et begrænset antal pladser. Efter tilmelding skal du blot møde op på Øresundsakvariet kl. 12.00, hvor du får udleveret maske, snorkel, dragt mm. Det anbefales, at børn er over 8 år, hvis de skal deltage. Voksne er naturligvis også velkomne til at deltage. Arrangementet slutter kl. 14.00.

Snorkelstien er et gratis tilbud til naturinteresserede, der gerne vil lære mere om naturen under overfladen. Stien består af en række undervandsposter, der fortæller om, hvad man kan opleve af spændende ting i nærheden. "Snorkling er en fantastisk måde at opleve naturen under vand, men ofte kan det, for den uerfarne, virke lidt svært og utilgængeligt og måske også lidt farligt at tage ud og snorkle et ukendt sted. Det håber vi at kunne ændre på med snorkelstien", fortæller naturvejleder Michael Hansen fra Øresundsakvartiet, der har stået for den praktiske del med at anlægge stien. Stien er blevet til på initiativ af Bustergruppen, der er en interessegruppe af professionelle naturformidlere fra både offentlige og private organisationer i Helsingør kommnune. Den er en del af et større kystformidlingsprojekt, og i 2012 er det planen, at der skal anlægges yderligere 4-5 stier ved de nordsjællandsske kyster.

Tilbage