Årskort-arrangement på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

13. april 2011

Stå ansigt til ansigt med en haj

Lørdag den 16. april er der mulighed for at komme bag kulisserne på Øresundsakvariet og helt tæt på en haj, for der holder akvariet oplevelsesdag, dog kun for årskortholdere.

Mange skælver ved tanken om at møde en haj, men på lørdag den 16. april har du mulighed for det, når Øresundsakvariet afholder VIP-arrangement. Det er et arrangement, vi holder to gange om året kun for vores årskortgæster, fortæller ledende dyrepasser og naturvejleder Kristian Vedel, der står for arrangementet. Hajen, som man kan komme tæt på, er en pighaj, der blev fanget tidligere på året ud for Gilleleje. Vi har et fantastisk godt samarbejde med de lokale fiskere, som ofte ringer, når de får noget spændende i nettet. Det er ikke så tit, vi får pighajer ind, og derfor synes vi, at det kunne være spændende at give vores årskortholdere muligheden for at lære mere om disse fantastiske og ofte misforståede dyr, fortsætter Kristian Vedel. Derfor bliver der også mulighed for at nærstudere hajen både udvendigt og indvendigt, slutter han. Ud over at lade gæsterne komme i nærkontakt med en haj vil Kristian også vise rundt bag kulisserne i den nyindrettede karantæneafdeling og fortælle om dyrepassernes daglige arbejde der, hvor publikum normalt ikke kommer. Han vil også fortælle om nogle af de spændende videnskabelige forsøg, som forskerne på Marinbiologisk Laboratorium udfører i samarbejde med akvariet.

Arrangementet varer fra kl. 12.30 til 15.00 og du kan læse mere om det spændende program på akvariets hjemmeside der hedder www.oresundsakvariet.ku.dk/ Hvis du har lyst til at deltage kræver det blot at du tilmelder dig hos Kristian på kvedel@bio.ku.dk eller telefon 28 75 19 58 inden lørdag. Har du endnu ikke et årskort, kan du sagtens nå at købe det ved at møde op på akvariet.

Tilbage