7. juni 2016

Marsvinesafari og snorkelture på Øresund

Er du vild med hvaler? Så tag med på marsvinesafari i Øresundsakvariets store gummibåd og få en unik sommeroplevelse. Eller hvad med at iføre dig snorkeludstyr og opleve livet under havoverfladen.

De danske farvande vrimler med hvaler, det er bare ikke så ofte man ser dem, men nu har du mulighed for at komme tættere på nogle af dem. Sommeren igennem afholder Øresundsakvariet marsvinesafari på Øresund, hvor du sammen med akvariets formidlere sejler ud på sundet for at lede efter den lille hval. Undervejs vil formidlerne fortælle om marsvinets spændende levevis. Så tag med ud og saml appetit til aftensmaden eller få en fantastisk afslutning på dagen. Vi giver kaffe og kakao og du er naturligvis velkommen til selv at medbringe lidt spiseligt til turen.

Marsvinet er den eneste hval der yngler i danske farvande. Det anslås at der findes omkring 37.000 i de indre danske farvande og op mod 300.000 hvis vi regner Nordsøen og tilstødende farvande med Til trods for at den er ganske talrig er der mange der aldrig har oplevet dem i naturen. Det hænger måske sammen med at den, med en længde på under to meter, også hører til blandt de mindste hvaler i verden. Da den samtidig tilbringer det meste af sit liv neddykket og kun kommer op til overfladen et kort øjeblik for at trække vejret, er den da heller ikke nem at få øje på for det utrænede øje.

Snorkelture

Vil du hellere have hovedet under vand er det også muligt, når der hver fredag eftermiddag afholder snorkelture fra akvariets gummibåd. Området omkring Helsingør gemmer på mange spændende snorkelsteder med masser af dyreliv. Og iført våddragt kan du nemt holde varmen selvom vandet ikke er så varmt. Akvariets guider er med i vandet og fortæller om det vi ser.

Marsvinesafarierne i 2016 finder sted hver tirsdag og torsdag kl. 16-18 og igen kl. 19-21, i ugerne 26-31, samt kl. 15-17 og 18-20 i ugerne 32-34. Det koster kr. 350,- for voksne og 300,- for børn (under 12 år) + kr. 5. i bookinggebyr og inkluderer entré til akvariet på dagen og den efterfølgende dag. Man skal minimum være 6 år for at deltage og børn under 10 år skal være ifølge en voksen.

Snorkelturene foregår hver fredag fra kl. 12-15 i ugerne 26-32. Det koster kr. 395,-+ kr.5 i bookinggebyr og inkluderer alt udstyr samt entré til akvariet på dagen. Du skal selv medbringe badetøj og håndklæde. For at deltage skal du være fyldt 10 år og kunne svømme 200 m.

Tilmelding foregår elektronisk via de links, der er her til højre. Der tages forbehold for aflysninger pga. vejret. Der er plads til 12 personer i båden. 

Kontaktperson: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, naturvejleder/marinbiolog Michael Hansen (tlf. 28 75 19 57).