Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - februar 2013

 

Vinterferien nærmer sig med spændende aktiviteterAkvariet har i år lavet et spændende vinterferieprogram for vores gæster. Der vil blive mulighed for at komme bag om scenen og høre vores dyrepassere fortælle en masse spændende historier om de forskellige dyr i Øresund. Alt fra søstjerner til taskekrabber vil blive præsenteret for gæsterne. Denne seance kalder vi ”Havdyrene i Øresund - lær og rør”, og det er et meget populært arrangement, da vi bevæger os igennem mange forskellige dyregrupper i havet. 

Dissektion af forskellige dyr

Vi får ofte indleveret forskellige dyr fra fiskere, som desværre ikke har overlevet turen i nettet. Disse dyr bliver gemt i vores store frysere til senere brug i undervisning. Her er der tale om forskellige havpattedyr, specielle fisk og blæksprutter.

I vinterferien vil vi tage nogle af disse spændende dyr op og dissekere dem for vores gæster. Samtidig vil vores dyrepassere fortælle om anatomien hos alt fra blæksprutter til marsvin. Spørgsmål som ”Hvor blækket kommer fra hos blæksprutterne?”, ”hvad bruger marsvinet til at lave lyd med?”, ”hvordan kan man aldersbestemme en torsk?” og mange andre spændende emner vil blive berørt.

Udvidelse af vores fodringer

For at alle får mulighed for at opleve vores spændende fodringer, har vi udvidet vores foderplan. Så vi fodrer hver halve time hele ferien igennem.

Selvfølgelig har vores fine nye sepiablæksprutter fået to pladser på foderplanen, da alle skal have muligheden for at opleve disse spændende dyr fange deres føde.

Se tiderne for vinterferiens aktiviteter her.

 

”LIVET UNDER OVERFLADEN
- FRA KILDE TIL HAV”


Flot fotoudstilling i vinterferien og frem til slutningen af marts.

Øresundsakvariet vil i perioden fra den 24. januar og frem til slutningen af marts udstille en masse flotte billeder taget i forbindelse med den nye bog ”Livet under overfladen”. Bogen viser en masse flotte billeder af det liv, man finder i de danske søer, åer og havområder. Det har taget personerne bag bogen 4 år at få taget alle de mange flotte undervandsbilleder, som udgør denne samling.

Bogen kan købes i akvariet, og med 10% rabat i vinterferien.

For interesserede kan man læse mere om tilblivelsen af denne flotte bog.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 31. januar 2013