Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - april 2014

Havets påskeæg

I påsken kigger vi på havets æg, og de æglæggende havdyr. Så tag med på en rejse under havets overflade, og kom helt tæt på dyrene. Vi dissekerer æglæggende fisk og fortæller om de mange havdyr, der lægger æg. Blækspruttens æg er sorte, stenbiderens er orange, hajen bruger tråde til at fæstne æggene og strandkrabben gemmer æggene under halen. Kom og se dem alle sammen, test din viden i en ægge-quiz, klap en taskekrabbe og se om du kan finde det ægte påskeæg.

Se programmet for påskens aktiviteter her.

Igen på jagt efter grønlandshajen

I 2012 var Øresundsakvariets ledende dyrepasser Kristian Vedel med på et forskningstogt til Ammassalik fjorden i Grønland. Turens formål var at undersøge og aldersbestemme en af havets mest mystiske hajer. Nemlig grønlandshajen.

I 2014 fortsætter jagten, men denne gang på Grønlands vestkyst i diskobugten. Forskerne fra Marinbiologisk sektion, Københavns Universitet skal sammen med forskere fra USA undersøge populationen af grønlandshajer, der findes i denne del af de arktiske havområder.

Du kan følge med når Kristian igen tager med til Grønland den 5. maj. Han vil hver dag skrive og vise billeder fra dagens aktiviteter på sin blog på vores hjemmeside.

Få våde fingre i forårets mange helligdage

I bededagene varmer vi op til sommerens marsvinsafarier med en ny udstilling om Danmarks lille tandhval og dissektion af marsvin. I kristi himmelfartsferien leger vi gemmeleg på akvariet, og kigger på havdyrenes evner til at camouflere sig. Og i pinsen kan du tage med på fangeleg, og indfange dyr til akvariet. Vi tømmer ruser, trækker vod ved stranden, går med rejenet og fisker efter krabber.

Så kom og få en våd, men uforglemmelig oplevelse i forårets helligdage. Akvariet har åbent kl. 10-17. Læs mere på vores hjemmeside

Marsvinsafari - sommerens turer

Tag med på marsvinsafari og oplev Danmarks lille hval. Vi sejler ud i akvariets store gummibåd og tager til området foran Hornbæk Plantage, hvor der ofte er mange marsvin. Undervejs spejder vi efter hvalerne, mens Øresundsakvariets formidlere fortæller om det fascinerende lille havpattedyr, som efterhånden er blevet ret almindelig i Øresund.

Turerne foregår tirsdag og torsdag i uge 27-33, hvor der er en eftermiddagstur kl. 16-18 og en aftentur kl. 19-21. 

Tilmedlingen starter den 10. juni kl. 10 for personlig henvendelse i billetsalget og kl. 12 for telefonisk henvendelse på tlf. 35 32 19 70. Få mere at vide om turene, priser, sikkerhed mm. her!For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 28. marts 2014