Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - februar 2015

Vinterferien på Øresundsakvariet

Dyk med ned og mød Øresunds fascinerende dyr, når vi i vinterferien sætter fokus på bl.a. den sjovt udseende klumpfisk, blæksprutter med hjerne i hver arm og andre mærkelige dyr.

Der har været rigtig mange klumpfisk i Øresund i år, og én af dem har vi i vores store vandtank. Oplev fodring af klumpfisken via et videokamera i hverdagene og se vores ottearmede blæksprutte få mad hver dag i uge 7 og 8. Bliv klogere på den sjove fisk med en klumpfisk-quiz, vær med til dissektion af klumpfisk og andre havdyr, lære mere om dyrelivet i Øresund og klap en taskekrabbe. Hvis du tør!

Læs hele programmet her.

Renovering og ombygning af akvarierne

I januar måned har akvariet haft lukket pga. renovering af publikumstoiletterne. Lukningen har vi udnyttet til at lave nye dekorationer i to af de største akvarier. Voksenrørbassinet er nu blevet til et stort stenrev, hvor der både er mere plads til de bundlevende fisk og mere svømmeplads til de palagiske fisk. Det store panoramaakvarium har fået en helt ny dekoration, der skal forestille de boblende rev i Kattegat. 

Vi glæder os til at vise jer de nye dekorationer, når vi åbner igen den 2. februar.

Følg med i dekorationsprocessen på vores facebook-side.

Fløjfisken mander sig op

Vores fløjfiskehanner jagter for tiden vores eneste fløjfiskehun rundt i akvariet. De gør sig til og viser hvor flotte de er ved at rejse den forreste stærkt forlængede rygfinne op. Hunnen virker ikke imponeret, men det kommer. 

Fløjfisk har en særpræget yngleadfærd, idet hannen og hunnen svømmer tæt sammen op fra bunden og med gatfinnerne danner en rende, hvori æg og sæd gydes. 

Vi har desværre aldrig se den yngleadfærd i akvariet, men vi håber at de en dag vil gøre det.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 30. januar 2015