Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - april 2015

Påsken på akvariet

I Påsken kigger vi på havets æg, og de æglæggende havdyr. Så tag med på en rejse under havets overflade, og kom helt tæt på dyrene. Kom og se alle havets æg, test din viden i en ægge-quiz, klap en taskekrabbe og se om du kan finde alle akvariets påskeæg. Oplev også den børnevenlige udstilling med billeder og tekst fra bogen "Den lille rødspætte".

Læs mere om vores aktiviteter på hjemmesiden.

Aktiviteter i forårets helligdage

Oplev en masse spændende aktiviteter på Øresundsakvariet i forårets helligdage og ferier. I stor bededagsferien kigger vi på de mange farverige dyr, der findes under havoverfladen i Øresund. Mens vi i Kristi himmelfartsferien leger gemmeleg, og kigger på havdyrenes evner til at camouflere sig. Og i pinsen ser vi på fiskene former, og hvad de betyder for deres levesteder og føde.

I alle helligdagene er der mulighed for at klappe taskekrabben ved aktiviteten "Rør ved levende havdyr", som er kl. 11:25 og 13:25. Læs mere om aktiviteterne i forårets helligdagene her.

Beklædt med sønelliker

I vores nyrenoverede akvarium, der skal forstille de boblende rev, er der nu sat 200 sønelliker på dekorationen. Det skal med tiden blive til mange flere, så sønellikerne dækker alle overflader.

De boblende rev er et helt særligt havområde, som ligger i det sydlige Kattegat på 9-11 meters dybde. Navnet har det fået fordi der bobler metangas op fra havbunden. Der hvor metanen kommer op fra sandbunden opstår et næringsgrundlag for bakterier, hvis stofskifte får kalk til at udfælde sig, og kalken kitter havbundens sandkorn sammen. Når så det omkringliggende sand driver væk på grund af vandets bevægelser, kommer de sammenkittede, cementagtige formationer til syne, og revet fremstår som høje søjler dækket af sønelliker og andre polypdyr.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 25. marts 2015