Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - august 2015

Ålegræs på Øresundsakvariet - Naturen som dekoration

På Øresundsakvariet har vi altid prøvet at få vores akvarier til at se så naturlige ud som muligt. Vi bruger naturligt sand fra havet som bundlag og alger, som vi henter en gang om ugen hele året. Disse alger (savtang og blæretang) giver dyrene skjul samt føde. Stenene i akvarierne er også natursten, som vi indsamler og benytter til dekoration. Men et af vores akvarier har altid været svært at få til at se naturligt ud. Det er vores ålegræseng. Her bruger vi grønt gavebånd til at illustrere det naturlige ålegræs. Da ålegræs er en rigtig plante med rodnet, er det en stor udfordring at få det til at vokse i akvariet. Men nu har dyrepasserne taget den opgave til sig. De har været ude og hente mindre klodser af ålegræs og plantet det i akvariet. Vi håber nu med det rette lys og den rette vandbevægelse, at vi kan få det til at overleve så lang tid som muligt.                                                                

Årskortarrangement på Øresundsakvariet-Det spiselige Øresund

Hvert år inviterer Øresundsakvariet sine årskortholdere til gratis arrangementer på akvariet. I år bliver det holdt den 8. august fra kl. 10-12. Årets tema bliver dyr og planter på stranden, som kan samles, tilberedes og spises. Der vil blive mulighed for at smage på krabbesuppe, blancheret blæretang, kogte hesterejer og hvad ellers vi kan finde på det lave vand i kronborg bugten. 

Arrangementet kræver at man har et årskort og at man tilmelder sig på telefon: 35321970 eller via mail: akjaer@bio.ku.dk.

Vi mødes på stranden mellem nordhavnen og Kronborg kl. 10. Husk jeres årskort.

Efterårsferien går i sort- Fokus på blæksprutter

Dyrepasserne på Øresundsakvariet har arbejdet hårdt siden juni måned med at passe de mange blæksprutteæg, som vi modtog i slutningen af maj. Alle æggene er nu klækket og vi har nu 70 små fine blæksprutter. Vi regner med at ungerne, som for tiden kun er omkring 1 cm, bliver klar til at komme ud i udstillingen så vores gæster i efterårsferien kan komme til at opleve dem. Udover de små blæksprutteunger vil der i efterårsferien også være mulighed for at deltage i vores "rør ved levende havdyr" arrangementer samt dissektion af forskellige havdyr. Hvilke dyr som vil blive dissekeret vil blive annonceret på et senere tidspunkt, da vi ikke ved, hvilke spændende dyr der dukker op fra Øresunds dyb. 

Tag en tur på Øresundsakvariets snorkelstier

De sidste par år har vi på Øresundsakvariet arbejdet med at få etableret snorkelstier langs de nordsjællandske kyster. Stierne er fliser med illustrationer og forklaringer på det, man kan opleve lige i det område, flisen ligger. Stierne kan i finde fem forskellige steder langs kysten startende fra Nivå bugt derefter Kystens Perle ved Snekkersten, Kronborgbugten ved Nordhavnen i Helsingør, Julebæk og til sidst ved Hornbæk plantage. Hver sti består af mellem 4-6 informationfliser der ligger på mellem 1 og 3 meter vand. Stierne er til fri afbenyttelse af alle, som vil opleve det spændende og artsrige dyreliv langs nordsjællands kyst. Fliserne er alle markeret med gule bøjer, og i nærheden af stien på land vil man kunne finde en informationsstander med den nødvendige information omkring den pågældende sti.  For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 24. juli 2015