Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - oktober 2015

Efterårsferien på akvariet

Vi på akvariet har foretaget en lille ændring i vores efterårsferietema. Vi beklager meget, da der i det sidste nyhedsbrev blev skrevet, at temaet til dette års efterårsferie er blæksprutter. Det var desværre en fejl. Temaet i år er "krebsdyr fra Øresund". Der vil i denne efterårsferie være mulighed for at deltage i vores "rør ved levende havdyr", som foregår hver dag kl. 11:25, 13:25 og 14:25. Her vil formidleren gå i dybden omkring krebsdyr fra Øresund. Der vil blive mulighed for at røre en hummer eller en taskekrabbe. Der vil også blive fortalt en masse spændende historier omkring denne store dyregruppe som tæller op til ca. 1300 forskellige arter i Danmark

Udover vores "rør ved levende havdyr" vil der i alle hverdagene kl. 12:10 blive afholdt dissektion af forskellige havdyr. Et super spændende arrangement, som giver vores gæster mulighed for at lære om, hvordan organerne fungerer og ser ud hos forskellige havdyr. Alt fra fisk til blæksprutter vil blive dissekeret. 

Som et helt specielt tilbud, vil der i år være mulighed for at tilmelde sig marsvinesafarier i efterårsferien. Grundet en sæson med mange marsvin, har Øresundsakvariets medarbejdere besluttet at få sat ekstra fokus på denne lille lokale hval i de danske farvande. Der bliver udbudt to marsvineture. Begge ture ligger den 17. oktober. Første tur er fra kl. 10-12 og den anden tur er fra kl. 13-15. Begge kræver tilmelding i billetsalget eller over telefon. Prisen er 350 kr/ voksen og 300  kr/barn.

For mere information omkring turene kan vores gæster læse det her

Ved siden af alle disse aktiviteter vil dyrene i de forskellige akvarier blive fodret hver time hele dagen fra kl. 11.

Nye blæksprutter i udstillingen

Endelig er vores blæksprutter blevet store nok til at komme ud i udstillingen. Over de sidste fire måneder har akvariets dyrepassere arbejdet hårdt på at passe 40 små sepia-unger. For at få disse små blæksprutter til at vokse sig sunde og store, kræver det frisk fanget mad, hver dag, og et rent akvarium med den rette temperatur, salinitet og pH værdi. Nu har de endelig nået en størrelse (3-5 cm), så de kan komme ud og vises frem til vores gæster. Disse sepiablæksprutter kommer fra nogle æg, akvariets medarbejdere har modtaget fra Holland. I en bestem bugt, hvor æggene er indsamlet, yngler de store voksne dyr en gang om året og lægger op til 500 æg pr. hun. 

Udover de små tiarmede sepiablæksprutter, har vi også fået en ny ottearmet blæksprutte. Den har vi nu haft i 3 måneder, hvor den har vokset sig fra golfbold-størrelse til tennisbold-størrelse. Den har også fået sig et nyt hjem i et af de større biotopakvarier (vragakvariet), hvor den har masser af plads og en flere gemmesteder. Desværre vil den være lidt svær at finde, da den lige skal vænne sig til et nyt hjem som dette. Lige så snart den begynder at føle sig tryk, håber vi, at den vil begynde at vise sig mere frem. 

Der vil være fodring af vores nye blæksprutter, hver dag kl. 12.

Kulturnat i Københavns Botaniske have

Igen i år skal Øresundsakvariet, en del af Københavns Universitet, deltage i Kulturnatten i København. Akvariets formidlere og dyrepassere kommer og stiller et stort bassin op i et telt inde i Botanisk Have, hvori der kommer til at være en masse spændende dyr, som folk med kulturpas kan komme og høre om og røre ved. 

Alle dyrene kommer fra Øresund og er blevet indsamlet af akvariets medarbejdere. Udover en masse levende dyr, vil der også være mulighed for at se andre objekter fra forskellige havdyr, som kan give en god grobund for en hyggesnak med biologer og dyrepassere. Vi glæder os til at se jer.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 29. september 2015