Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - december 2015

Jul på akvariet

Drillenisserne har været på spil på Øresundsakvariet. De har vasket gulv med skrubberne, puttet karry i sildeakvariet, taget rødspætternes pletter, hevet havkatten i halen, syet sokker med tangnålene og givet torskene kuller. Men nu har de gemt sig. Kom og hjælp dyrepasserne med at finde alle drillenisserne og lær mere om Øresunds dyreliv. Ud over vores daglige fodringer vil der også være lidt ekstra aktiviteter. Vi afholder en tegnekonkurrence for børnene. Den går ud på at tegne den flotteste fisk eller havdyr. Man må gerne tage sin inspiration i nogle af de dyr, vi har i akvariet. Dog skal man ikke regne med at dyrene ligger. Vinderen af konkurrencen vil få billetter til sig selv og sin nærmeste familie (forældre og søskende) til en af sommerens marsvinesafarier, som vi afholder i juli og august. Ud over denne konkurrence har akvariets blæksprutte (den ottearmede) nået en tid i sit liv, hvor den skal til at i skole og lære noget. Derfor har vi dyrepassere fundet en masse spændende ting, som skal gøre det meget udfordrende for den at få fat i sin mad. Vi skal også have lært den selv at kravle ind i en spand, da det vi gøre det lettere at flytte på den, hvis der skal ordnes noget i dens akvarium. Der vil være aktiviteter, hver dag med blæksprutten samt fodring af de tiarmede sepiablæksprutter kl. 12:00 hele december.

Læs mere om december på akvariet her.

Snart færdig med kæmpe renovering.

For alle akvariets gæster, som har besøgt os det sidste år, har stilladser og store skurvogne domineret facaden af Øresundsakvariet og Marinbiologik sektion. Årsagen har været og er en meget omfattende renovering af laboratoriet. Bygningen, som Øresundsakvariet er en del af, hører under Københavns Universitet og er den marinbiologiske afdeling, hvor der forskes i alt havrelateret fra fisk og havpattedyr til mikroorganismer. Alle laboratorierne og kursussalene var faldefærdige og slidte, så de trængte til en totalrenovering. Meget af renoveringen har ikke hadt så meget indflydelse på selve akvariet, men har dog givet laboratoriet og akvariet helt nye undervisningsfaciliteter med store muligheder for at kunne gå i dybden med de forskellige undervisningstilbud, som akvariet tilbyder skoler og institutioner. Ud over den indvendige renovering, har laboratoriet og akvariet fået en helt nyt kølesystem, som er meget mere effektivt til at holde de rette vandtemperaturer i akvarierne. Det hele skulle meget gerne stå klar i starten af det nye år.

Stort nyt ottekantet akvarium.

Efter at have holdt vand i over 16 år, er det blevet tid til, at vores sidste "gamle" ottekantede akvarium skal udskiftes. Før i tiden brugte man glas, som man silikonerede sammen til at bygge større akvarier. I dag er det foretrukne materiale akryl. Dette er et plastmateriale, som ud over at være fleksibelt også er isolerende, så man undgår kondensvand om sommeren. Det er også meget flottere og nemt at polere flot igen, efter der er kommet de meget uundgåelige ridser. Det nye akvarium kommer den 17. december og bliver sat op på en ny sokkel, som skal bære de 4.000 liter saltvand, som kan være i det nye akvarium. Det nye akvarie kommer til at være 20 cm højere end det gamle og skal vise de store tobisstimer som findes i Øresund. Men akvariet skal samtidig være så praktisk indrettet, at det i fremtiden også ville kunne holde mere specielle dyr som blæksprutter. Derfor skal vores dekoratør i tænkeboks for at finde frem til den rette dekoration, som kan passe ned i akvariet. I denne dekoration skal der integreres rør og slanger til pumper, som skal cirkulere vandet. Vi håber at have det hele færdigt i løbet af januar. For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 27. november 2015