Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - februar 2016

Nyt akvarie til Øresundsakvariet

Da Øresundsakvariet åbnede i 1973, var alle vores akvarier med glasruder.  Men efter mange års slid begyndte ruderne at blive grimme, så det var nødvendigt at udskifte dem. De blev så udskiftet med akrylglas, som er oliebaseret plast, som vejer mindre end glas og kan poleres for ridser. Over de sidste par år har vi fået udskiftet næsten alle ruderne fra glas til akryl. Det sidste har vi lige fået skiftet i år. Det er et af vores ottekantede akvarier, som viser det fritlevende liv på lavt vand. Nemlig de store stimer af kysttobis. Akvariet er bygget i Tyskland og transporteret hertil. Desværre har vi fået lidt småproblemer: Akvariet er utæt og det bliver derfor erstattet af et nyt. Der kommer dersværre til at gå et par måneder, før det nye kommer, og derfor har vi besluttet at lave en midlertidig dekoration og fylde dyrene i, så det er klar til vinterferien.  

kamouflage-tema i vinterferien

Så nærmer vinterferien sig. Som noget nyt har vi valgt en masse spændende temaer for de kommende ferier og helligdage i hele 2016. I Vinterferien har vi valgt temaet "kamouflage". Da de fleste havdyr, fra fladfisk, krabber og sild til hajer, rokker og andre større dyr har behov for at skjule sig i det kæmpe store ocean, har alle de forskellige dyregrupper fundet mange forskellige måder at falde i med havets mange bundtyper. Nogle skjuler sig under sandet, andre ændre hele deres kropsform for at ligne alger eller sten, og nogen benytter sig at at ligne havets egne farver ved eksempelvis at være blank som silden. I hele vinterferien i uge 7 vil der være mulighed for at deltage i vores "rør ved levende havdyr", hvor en formidler vil fortælle omkring de mange forskellige kamoufleringsevner hos havdyrene. Der vil også blive rig mulighed for at komme til at røre ved forskellige dyr som erimitkrebs, forskellige fladfisk og mange andre. 

Kom og mød os i Glostrup Shopping center.

Øresundsakvariet har i mange år lavet en række eksterne arrangementer, hvor vi stiller op forskellige steder i Danmark med akvarier, kar og dyr. Det kræver en meget omfattende og tidskrævende planlægning. I år starter vi med et stort setup i Glostrup Shopping center, hvor vi skal ud med et stort kar på 1500 liter samt et akvarium på 1000 liter. I 7 dage skal dyrepassere og biologer fortælle gæsterne i shoppingcentret om Øresunds mangfoldige dyreliv. I det store akvarium, som vil blive indrettet som et stenrev i Øresund, vil vi vise alt fra torsk, gylter og forskellige bunddyr. I det store kar vil der være mulighed for at komme til at røre forskellige dyr, og biologerne og formidlerne vil fortælle en masse spændende historier og facts. For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 02. februar 2016