Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - april 2016

Aktiviteter i forårets helligdage

I forårets helligdage har vi særlige aktiviteter, hvor du kan komme med om til akvariets vådbord og røre ved en masse forskellige dyr, vi kigger på farvestrålende Øresund, på fiskenes form og i pinsen kan du komme med ud og hjælpe dyrepasseren med at fange fodre og dyr til akvariet.

Læs mere om de forskellige aktiviteter:

Forår i Øresund

Det er forår! Også under overfladen i Øresund. I de sidste par uger er der kommet flere og flere tegn på at sommeren nærmere sig. 100 bittesmå meduser (som er den kønnede generation hos polypdyr) blev indfanget i havnen for en lille måned side, og er nu vokset til små vandmænd (se billedet). Rejer og mysider (små krebsdyr) er kommet ind på det lave vand, og i sidste uge fangede vi den første strandkrabbe. Vi er også begyndt at fange tobiser, der om vinteren ligger i dvale i sandet. 

Mange af de kystnære fisk og havdyr søger ud på dybere vand om vinteren, hvor temperaturen er en smule højere end inde på det lave vand. Derfor er det et sikkert tegn på forår, når vi begynder at fange dem igen på det lave vand i Kronborgbugten.

Arrangement for årskortholdere 

Lørdag den 28. maj kl. 11 er der arrangement for alle akvariets årskortholdere om den danske strandkrabbe.

Akvariets naturvejleder vil fortælle om krabbens biologi og liv i Øresund. Vi skal fiske efter krabber på havnen og derefter laves der krabbesuppe af de største krabber. Arrangementet vare ca. 3 timer og det er gratis for alle med årskort til akvariet, men kræver tilmelding på kvedel@bio.ku.dk. Husk tøj der passer til vejret, årskort og tag gerne drikkevare og brød med til suppen.

Du kan stadig nå at købe årskort og komme med til arrangementet.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 11. april 2016