Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - oktober 2016

Kriblende krebsdyr og hajdissektioner i efterårsferien

Kom og få krabbekryb, når det kribler med krebsdyr og vi dissekerer hajer i efterårsferien.

Oplev Øresunds krebsdyr - lige fra de små rejer og eremitkrebs til de store hummere og taskekrabber. Test din viden i en krible-krebsdyr-quiz, vær med til dissektion af hajer og torsk, hvor vi sammenligner bruskfisk med benfisk. Lære mere om dyrelivet i Øresund og klap en taskekrabbe. Hvis du tør!

Læs mere om efterårsferiens aktiviteter her!

Årskortarrangement på søndag

Fladfiskearrangement for Øresundsakvariets årskortholdere på søndag den 9. oktober kl. 11. Vi skal med vod fiske efter fladfisk og forhåbentlig er der nogen som er store nok til at filettere og tilbereder. Arrangementet varer ca. 3 timer og det er gratis for alle med årskort til akvariet. Du skal ikke tilmelde dig, men husk tøj der passer til vejret, årskort og tag gerne drikkevarer og rugbrød med til fladfiskesmagsprøverne som havbiologerne tilbereder.

Årskort kan købes inden arrangementet start i billetsalget på akvariet.

Læs mere om arrangemenet her!

Et hav af ansjoser  

Usædvanlige store stimer af ansjoser er i den sidste uge konstateret i især den nordlige del af Øresund og i mængder som ikke er set i mange årtier. Med og omkring de kæmpe stimer af ansjos er også kolossale stimer af brisling som sammen med ansjoserne lover gode betingelser for Øresunds rovfisk i den nærmeste fremtid.

Læs hele pressemeddelelsen her!For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 07. oktober 2016