Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - december 2016

Jul på akvariet

Drillenisserne er løs på akvariet. De har puttet karry i sildeakvariet, taget rødspætternes pletter, hevet havkatten i halen, syet sokker med tangnålene og givet torskene kuller. Men nu har de gemt sig. Kom og hjælp dyrepasserne med at finde alle drillenisserne og vind en kravlefisk.

Læs mere om julen på Øresundsakvariet her.

Renovering i vores udstilling

Efter mange års slid på vores udstilling er det blevet tid til en omfattende renovering i akvariet.

Vores børnerørebassin få ny beklædning, da saltvand og de mange gæster har slidt på bassinet over de sidste 10 år. Det vil desværre medføre at vi fra mandag d. 5 december og frem til det nye år har et tomt børnerørebassin. Derfor er der 50 % rabat på entréen i den periode.

Derudover er vi i gang med at opbygge to nye akvarier. Vores gamle store Kullenakvarium bliver delt i to, hvor der i den ene del kommer en flot rødalgebund med havtasker, sandkrabber og andre bunddyr. I den anden del genopbygger vi Kullens klipper (se billedet). Det står vores meget dygtige og kreative dekoratør, Kasper for. Og i hele december kan vores gæster følge med i arbejdet.

Vi glæder os meget til at vise jer de nye akvarier, som også vil forhøje dyrevelfærden markant, da de både for mere plads samt mere naturlige omgivelser.

Død klumpfisk

Igen i år er der fundet strandede klumpfisk ved de danske kyster. Klumpen her er blev fundet i midten af november ved Sejerø bugten. Den målte 81 cm fra finnespids til finnespids og var 61 cm lang.

Klumpfisken ligner ingen anden fisk. Kroppen er oval og brystfinnerne sidder tæt på øjnene ved de små gællespalter. Fortil har den en ganske lille mund og bagtil et brat afrundet haleparti, hvor halefinnen er reduceret til en række stive lapper. Klumpfisken er kendt som den største af alle benfisk og kan blive ca. 4 meter lang og veje over 2 ton.

Læs mere om klumpfisken her og mere generelt her.For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 02. december 2016