Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - februar 2017

Gemmeleg og dissektioner i vinterferien

I vinterferien leger vi gemmeleg på akvariet, og kigger på havdyrenes evne til at camouflere sig. Så dyk med ned i en fantastiske verden, der normalt er skjult. To gange om dagen kan du komme med bag ved til vores vådbord, og komme helt tæt på dyrene. Kl. 12.10 i alle hverdagene i uge 7 og onsdag i uge 8 dissekere vi hajer og klumpfisk.

Læs mere om vinterferiens aktiviteter her.

Renovering og nye dekorationer

I december og januar er en masse akvarier blevet renoveret. Vores gamle Kullen-akvarium er nu delt i to akvarier og der er lavet ny dekoration. Det ene akvarium viser stadig Kullens klippesider med søanemoner, hårhvarre og læbefisk. Mens det andet akvarium nu huser vores tre havtasker i et akvarium, der viser en rødalgebund i det dybe Øresund. 

Klippevæggen i akvariet er bygget op af flamingo og beton, som nænsomt er formet og malet. Læs mere om tilblivelsen af akvariet her.

Havtasken - en ægte bredflab

Havtasken Lophius piscatorius kaldes også for bredflab på grund af sit meget brede hoved og enorme gab. Munden er fyldt med sylespidse tænder og de forreste rygfinnestråler er forlængede. Den første rygfinnestråle er meget bevægelig og har en hudflap for enden. Havtasken bruger den som "fiskestang" og lokker sig bytte til. Når byttet er tæt nok på, åbner havtasken sit store gab, og suger byttet ind, som fastholdes af de bagudrettede tænder.

Kom og se de smukke havtasker i deres nye akvarium, som viser rødalgebunden på 14-18 meters dybde. For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 02. februar 2017