Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyhedsbrev

Øresundsakvariets nyhedsbrev - august 2017

Oplev marsvin på Øresund

Tag med Øresundsakvariet på marsvinsafari og få en uforglemmelig tur. Øresund er et af de steder, hvor der er mange marsvin, og der er store chancer for at se den lille tandhval. Der er stadig ledige pladser på turene her i august. Så skynd dig og book din tur. 

Læs mere om turene og book online på vores hjemmeside her.

Tørskoet natdyk på akvariet den 29. september

På Kulturnatten i Helsingør den 29. september slukker vi for lyset, så gæsterne kan opleve dyrene om natten, som var de på et rigtig natdyk. Der er en anden aktivitet i akvarierne om natten, og bevæbnede med lygter kan du få en helt speciel og intens oplevelse. 

Arrangementet er gratis fra kl. 18-22. Husk lommelygte. Læs mere om Kulturnatten her.

Rigtig mange små sej i Øresund

Det er præcis 5 år siden at vi sidst fangede masser af små sej i Øresund og nu vrimler det med dem igen. Sejen (Pollachius virens) er en almindelig torskefisk, der vandrer en del i hele det nordatlantiske område. Sejen kan blive op 130 cm lang og veje 25-30 kg. Som ungfisk lever sejen kystnært, mens de voksne fisk søger længere ud på dybere vand.

Forklaringen på de mange ungsej er nok at æg og larver er drevet med strømmen ned i Øresund fra Kattegat. Det samme er formentlig sket for 5 år siden. For at besvare denne email skriv til oresundsakvariet@bio.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 03. august 2017