Efterårsferie på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

øresundsakvarietøresundsakvarietøresundsakvariet

Efterårsferie på Øresundsakvariet

Rør ved levende havdyr, fang krabber i og til Vandlaboratoriet og gå på afveje på Helsingør Havn. Dét er nogle af de aktiviteter du kan deltage i, i uge 42 på Øresundsakvariet og Helsingør Havn.

Rør ved levende havdyr
Kom helt tæt på Øresunds unikke dyreliv og lær om de mange fisk og dyr, der findes i havet ud for Helsingør. ’Rør ved levende havdyr’ tager dig med bag kulissen på Øresundsakvariet, og giver dig bogstaveligt talt mulighed for at få fingrene våde og røre ved de mange fisk og dyr, du kan møde i Øresund.

Vi har fokus på krebsdyr som bl.a. hummer, krabber, eremitkrebs og rejer, men der er også andre dyr og fisk at røre ved.

Bemærk, at alt efter hvor stor hummeren er på dagen, får du også lov at røre ved den, men hvis den er meget stor, nøjes guiden med at vise den frem – vi skal ikke have nogle klemte fingre i efterårsferien.

Du melder dig til ’Rør ved levende havdyr’ ved på dagen at skrive dit navn på en seddel i akvariet. Der er plads til ca. 25 deltagere per hold.

Fang krabber i og til Vandlaboratoriet
Hver dag (mandag – fredag) i efterårsferien kan du tage med vores guide ned på Vandlaboratoriet på Helsingør Havn og fange krabber.

Og hele ferien vil der være krabbefangere, net og spande, som du kan låne i Øresundsakvariet i vores åbningstid. Så kan du fange krabber på havnen og putte dem i Vandlaboratoriet, og på den måde være med til at holde krabbe-bestanden god i Vandlaboratoriet.

Konkurrence med Helsingør Havne: På Afveje i Helsingør Havn
I hele uge 42 kan du tage familien under armen og tage på afveje på Nordhavnen.

’Find Vej’ er en hyggelig familieversion af et orienteringsløb, hvor du i ro og mag med et kort i hånden kan opsnuse de 16 poster på havnen.

I efterårsferien kan du lave en helt speciel version af ’Find Vej’ og i stedet tage på Afveje – og vinde en fin præmie.

På ’Find Vej’-kortet er der nemlig en række fotos, som ikke passer til ’Find Vej’-posterne. De forkerte fotos er taget på havneområderne fra Sundbusterminalen over Kulturværftet til den yderste del af Lystbådehavnen.

Så tag på Afveje på hele havnen i Helsingør og led efter alle de forkerte poster. Når du finder dem, så tag dit eget foto af posten. Når du har fundet dem alle, så kom ind på Havnekontoret, der har åbent 9.00-13.00  - hvis du er blandt de 50 første, der har alle svarene rigtige, får du en fin lille præmie.

Præmien kan hentes i Øresundsakvariet mod fremvisning af diplom fra Havnekontoret (1 præmie per diplom).

’Find Vej’-kortet finder du på havnekontoret eller i boksen ved Vandlaboratoriet.

Program
Hver dag i efterårsferien har Øresundsakvariet åbent 10.00-17.00

Hverdage, 15. – 19. oktober:
Fodringer hver hele time - vi starter kl. 11.00 med fodring i børne-rørebassinet, hvor børn og barnlige sjæle gerne må hjælpe med fodringen.
Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
Kl. 12.15: Besøg ved vandlaboratoriet
Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr

Weekend, 13.- 14. og 20.-21. oktober:
Fodringer hver hele time - vi starter kl. 11.00 med fodring i børne-rørebassinet, hvor børn og barnlige sjæle gerne må hjælpe med fodringen.
Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER!