Tunsafari med akvariet – Københavns Universitet

Tunsafari med akvariet

øresundsakvariet

Sidste år dokumenteredes igen, efter mange års fravær, den store Atlantiske tun i Øresund. Tunene blev både foreviget med foto og video over overfladen og det selvom den Atlantiske tun er en af de hurtigste fisk i verden. Tag med på en spændende tunsafari på Øresund og vær med i forsøget på at opleve en af verdens største benfisk i dansk farvand. Vi sejler ud fra Helsingør i Øresundsakvariets store gummibåd med Kronborg om styrbord og sætter kursen for fuld speed mod områderne hvor tunene blev spottet sidste år samt i tiden efter 2. Verdenskrig hvor der var et storstilet sportsfiskeri efter den store fisk og hvor folk fra hele verden valfartede til. Undervejs vil havbiolog og skipper Jens Peder Jeppesen begejstret fortælle om tunens liv i Øresund og hans vurdering af hvad vi kan forvente os af tunforekomster i de næste årtier. Vi kan selvfølgelig ikke garantere at vi får set tun boltre sig i overfladen men vi kan garantere en hyggelig og lærerig sejltur og måske er vi heldige.

Der serveres varm kakao og kaffe ombord og der er fri entré til akvariet både på dagen og dagen efter turen.

Praktisk info

Husk varmt tøj, der passer til vejret. Det er altid koldt på vandet. Der udleveres redningsveste inden afgang. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen (max. 12 passagerer). Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste.

Mødested

Øresundsakvariets billetsalg senest 10 min. og helst 30 min. før afgang.

Der tages forbehold for at vi bliver nødt til at aflyse turen pga. vejret. Det er kun skipper, der afgør om vi sejler (regn er sjældent et problem, kun vind og bølger). Hvis turen må aflyses kontakter vi jer på det telefonnummer I oplyser ved bestillingen. Personer under 15 år kun ifølge med voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen.

OBS: Husk at taste telefon/mobil nummer ind, så vi kan få fat på jer ved eventuelle aflysninger!