Vild havfuglesafari

Vild havfuglesafari

Er du vild med havfugle? Så tag med Øresundsakvariet og Helsingør Havne på Vild Havfuglesafari i oktober, hvor vi vil lede efter de mange spændende havfugle, der findes i Øresundsområdet.

Oplev fuglelivet i Øresund med lokal fugle-ekspert

Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og i selskab med den lokale fugleekspert Jan Hjort Christensen fra Helsingør Havne, kigger vi efter de smukke havfugle specielt i området nord for Helsingør. Jan Hjort Christensen er en erfaren ornitolog og vil fortælle om de fugle, vi ser under safarien.

Søkonger. Foto: Jan Hjort Christensen

Øresundsakvariets chef, Jens Peder Jeppersen, der selv er fugleinteresseret, deltager også i safarierne som skipper på båden. Han fortæller: ”Det vrimler med vilde havfugle i Øresundsområdet, og vi har tidligere været så heldige at se både suler, lommer, alke, lomvie, søkonger og tejst. Et år så vi sågar en søpapegøje, så måske er vi heldige i år også”.

”Desuden plejer vi at se marsvin også på turene – denne lille hval, der trives i Øresund. Så måske der en lille bonus på disse ture, hvor det ellers er havfuglene, der er i fokus.”

Herudover er der chancer for at se en del havdykkende andefugle som ederfugle, sortænder og fløjs-ænder. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle - især rovfugle - som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinteren kommer.

Fakta om safarien

Pris

410 kr.

Tidspunkter

Søndag den 6. oktober, kl. 10-12 og kl. 13-15.
Søndag den 13. oktober, kl. 10-12 og kl. 13-15.
Søndag den 20 oktober, kl. 10-12 og kl. 13-15.

Praktisk information

Vild Havfuglesafari er et oplagt valg for den erfarne ornitolog, men alle fugleinteresserede er velkomne, også selv om man ikke har den store fugleviden endnu at trække på.

Husk varmt tøj der passer til vejret. Det er altid koldt på vandet. Der udleveres redningsveste inden afgang. Af sikkerhedsmæssige grunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Desuden kan du låne flydedragter, der kan holde dig varm. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen.

Der serveres varm kakao og kaffe ombord og der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter turen.

Der tages forbehold for aflysning ved dårligt vejr. Skipper bestemmer om en tur aflyses el. andet.

Vi mødes ca. 15 min. før ved Øresundsakvariets indgang.