Tunsafari

Tunsafari med Øresundsakvariet

Tunen springer igen i Øresund, og vi sejler ud og ser om vi kan finde den – vil du med? Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og kigger efter den store atlantiske tun, der efter mange års fravær igen er blevet set flere gange i Øresund de senere år.

Øresundsakvariets chef, Jens Peder Jeppersen, fortæller: ”Det er jo så utroligt spændende, at tunen er tilbage i Øresund igen. Både i 2017 og i 2018 blev den spottet flere gange, og det er virkelig spændende sådan at gå på jagt efter den hurtige tun lige herude i Øresund.”

”Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vi får tun at se på vores ture, men vi kan garantere en spændende sejltur, hvor vi fortæller om tunens historie og liv i Øresund.

Desuden plejer vi at se marsvin, når vi sejler på Øresund, så selv om vi måske ikke ser tun, er der lagt i båden til én på opleveren, når vi stævner ud med Kronborg om bagbord.”

Tunen springer igen i Øresund efter mange års fravær

Tilbage i 1950’erne var der masser af tun i Øresund, og man holdt konkurrencer, hvor der blev halet tun på op til 300 kg i land. Men blandt andet overfiskeri betød, at tunen helt forsvandt fra Øresund, og ikke siden 1960’erne har man set tun i det lokale farvand. Altså lige indtil 2017, hvor tunen pludselig var tilbage igen til stor glæde for biologer og andre tun-interesserede.

Tilbagekomsten skyldes, at der kommer flere og flere tun, da der er store restriktioner på tun-fiskeriet. I Øresund er der masser af føde til tunen, blandt andet makrel og sild, så Øresund er et oplagt sted for tunen at jage.

Fakta om safarien

Pris

410 kr.

Tidspunkter

Søndag den 1., 15. og 22. september kl. 10-12 og kl. 13-15.

Praktisk information

Husk varmt tøj der passer til vejret. det er altid koldt på vandet.

Der udleveres redningsveste inden afgang. Af sikkerhedsmæssige grunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Desuden kan du låne flydedragter, der kan holde dig varm. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen.

Der serveres varm kakao og kaffe ombord, og der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter turen.

Der tages forbehold for aflysning ved dårligt vejr. Skipper bestemmer om en tur aflyses el. andet.

Vi mødes ca. 15 min. før ved Øresundsakvariets indgang.