2. september 2015

Kriblen af krebsdyr i efterårsferien

Efterårsferieaktiviteter

På Øresundsakvariet kan du på alle hverdage i efterårsferien – i ugerne 42 og 44 - deltage i spændende, havinspirerede aktiviteter vedr. krebsdyrene i Øresund – lige fra de små rejer og eremitkrebs til de store hummere og taskekrabber. Test din viden i en krible-krebsdyr-quiz, vær med til dissektion af havdyr, lære mere om dyrelivet i Øresund og klap en taskekrabbe. Hvis du tør!

Kom og rør ved havdyrene! På alle hverdage i ugerne 42 arrangerer vi ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”. Kl. 11.25, kl. 13.25 og endelig kl. 14.25 (samt kl. 11.25 og kl. 13.25 i hverdagene i svenskernes efterårsferie uge 44) samt ligeledes 3 gange om dagen i weekenderne, tager Øresundsakvariets dyrepassere og havbiologer 30 heldige personer med ind i laboratoriets vådrum, hvor de fortæller om bl.a. alle de spændende krebsdyr som findes i Øresund, og hvor du under vejledning kan få lov til at røre ved en hummer, en taskekrabbe, en fladfisk og mange andre havdyr. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: ”Havdyrene i Øresund – lær og rør” – det er helt gratis, når entréen er betalt!

Ligeledes på alle hverdage i efterårsferien nærmere betegnet kl. 12.10 (kun i uge 42) kan du opleve spændende dissektioner af fisk og andre havdyr. Hvilke dyr der dissekeres bliver op til efterårsferien annonceret på hjemmesiden.

Ud over de nævnte aktiviteter kan man som rosinen i pølseenden opleve at havdyrene bliver fodret hver hele time dagen igennem i udvalgte akvarier, så alle publikummer skulle nu have mulighed for at se de spændende scenerier, når fisk og de andre havdyr får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed med svar på nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

Rør ved levende havdyr og klap den store krabbe

Weekenderne omkring uge 42 d. 10.-11., 17.-18. oktober
- Kl. 11.25
- Kl. 12.25
- Kl. 13.25

Alle hverdage i uge 42
- Kl. 11.25
- Kl. 13.25
- Kl. 14.25

Weekenderne omkring uge 44 24.-25. og 31. oktober + 1. november.
- Kl. 11.25
- Kl. 13.25

Alle hverdage i uge 44
- Kl. 11.25
- Kl. 13.25

Dissektion af havdyr

Alle hverdage i uge 42 kl. 12.10 Ligeledes på alle hverdage kl. 12.10 i efterårsferien (kun i uge 42) kan du opleve dissektioner af fisk og andre havdyr. Hvilke dyr det bliver annonceres når efterårsferien nærmer sig idet det kan være alt fra havpatterdyr til fisk som helst skal være nogenlunde friske på dagen. Ud over de nævnte aktiviteter kan man som rosinen i pølseenden opleve at havdyrene bliver fodret hver hele time dagen igennem i udvalgte akvarier, så alle publikummer skulle nu have mulighed for at se de spændende scenerier, når fisk og de andre havdyr får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed med svar på nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

Vild marsvinesafari på Øresund i efterårsferien

For de vovede og ekstra havfriske bliver der lørdag d. 17. oktober arrangeret marsvinesafari på Øresund på ture kl. 10-12 og kl. 13-15. Disse ture arrangeres i hælene på de mange succesfulde marsvinesafariture Øresundsakvariet arrangerede i sommeren 2015 og er lidt af nogle ”ekspeditioner” idet havbiologerne ikke rigtigt ved hvor marsvinene kan lide at være i oktober måned. Hvis du ikke er bange for at blive våd og kan tåle vejr og bølger af engang imellem den hårde slags er dette lige turene for dig. Du bliver iført flydedragt og redningsvest og sejladsen foregår i en stor redningsbåd af RIB typen. Turen varer ca. 2 timer og koster 350 for voksne og 300 kr. for børn og inkluderer entré til akvariet på dagen. Der serveres kaffe og kakao om bord. Grundet at man skal være i en stor størrelse flydedragt (thermodragt) om bord skal børn være min. 10 år og i øvrigt altid ifølge med en voksen. Der er plads til 12 personer om bord i gummibåden og tilmeldingen sker ved henvendelse i billetsalget på Øresundsakvariet el. ved tilmelding telefonisk på 35321970. Af hensyn til tilmeldningen og de få pladser kan turen kun annulleres hvis skipper vælger at aflyse turene grundet for dårligt vejr dvs. over 10 meter i sekundet i vindstyrken m.m.