16. juli 2017

Snorkelstier lokker med smuk havnatur i Øresund

Snorkelstier

For femte år i træk kan du opleve en række forskellige snorkelstier på havbundene omkring Helsingør og omegn. Stierne er et tilbud til natur- og havinteresserede der gerne vil ud på egen hånd og opleve det spændende liv under Øresunds overflade og er udlagt af Øresundsakvariets naturvejledere.

Dykning

Øresund er en fantastisk naturperle med mange forskellige marine habitater men som desværre for mange er ude af øje og altså også ude af sind. Øresundsakvariets har i nogen år, støttet af bl.a. Friluftsrådet og Grønne Partnerskaber, opfordret alle med hang til havnatur til en svømmetur i det blå med etablering og vedligeholdelse af et antal snorkelstier under vandet rundt Øresunds kyster. F.eks. er der igen i år etableret stier ved Snekkersten ud foran det gamle Hotel Perlen, i Kronborgbugten, ved Julebæk samt ved Hornbæk Plantage.

”Stierne består af en række undervandsposter, der med tekst og illustrationer fortæller om de spændende dyr og planter, du kan se i nærheden af posten. Det er altså ikke selve stien som er attraktionen, men de dyr og planter som posten fortæller om” siger Jens Peder Jeppesen, marinbiolog og akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet.

”Formålet med stierne er at gøre det nemmere og mere trygt for uerfarne snorklere, at tage ud og opleve naturen under vand. For med lidt guidning finder de oftest derhen hvor der er noget spændende at se, samtidig med at der er sikkert at snorkle.”, siger Jens Peder Jeppesen.

Har du lyst til at udforske det lave vand

Skulle ud selv have fået lyst til at prøve snorkelstierne på de ovennævnte steder kan du starte med at studere Øresundsakvariets hjemmeside hvor der er en fortegnelse og link til stiernes placering ”Snorkelstier i Nordsjælland”. Her kan du se hvor stierne starter samt hvor infoskiltet er opsat på landjorden.

Hvis du har behov for el. lyst til selskab og guidning under din første snorkling på en af stierne kan du deltage i Øresundsakvariets fredagssnorkling hele sommeren sluttende d. 11. august. Her sejler man i fælles flok ud på Øresund i akvariets store RIB iført våddragter, finner, snorkel og maske alt sammen udlånt af akvariet. Du kan booke din første snorkeltur på Øresundsakariets hjemmeside under ”Snorkelsafari”.

Yderligere oplysninger: Akvariechef- og museumschef, havbiolog Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 28751970, e-mail: jpjeppesen@bio.ku.dk