5. oktober 2017

Vild havfuglesafari på Øresund

Safaritur

I oktober inviterer Øresundsakvariet og Helsingør Havne igen på spændende havfuglesafarier på Øresund. I de seneste år er der nemlig kommet rigtigt mange havfugle tiI Øresundsområdet måske grundet de store fødemængder som findes i Sundet.

På fredag d. 13. oktober samt d. 20. oktober begge dage kl. 12-15 inviterer Øresundsakvariet og Helsingør Havne de havfugleinteresserede onitologer og ekstra havfriske til havfuglesafari på Øresund.

Sule, Fotograf Leif Bolding

- I rigtigt mange år har vi, grundet de store havfugleforekomster på Øresund, gerne ville arrangere havfuglesafariture for fugleinteresserede og nu er det faktisk lykkedes igen og for tredje år i træk. Turen er med fornem deltagelse af fugleeksperten og onitologen Jan Hjort Christensen fra Helsingør Havne som virkelig kender det nordlige Øresunds fugleliv, siger marinbiolog Jens P. Jeppesen fra Øresundsakvariet.

- Vi glæder os meget til at kunne gentage disse fuglesafariture og at de både kan blive et tilbud til den alm. onitologinteresserede men måske også blive et tilbud til den fugleinteresserede turist som besøger området sent på sæsonen, siger havbiologen endvidere.

På turene regner guiderne fra Øresundsakvariet og Helsingør Havne med at være heldige at se Sule, Lommer, Alke, Lomvie, Søkonger, Tejst m.m. og mere sjældent Sodfarvet Skråpe og Mallemuk og hvis vi er meget heldige en søpapagøje el. Lunde som vi så på en af turene i 2016. Ellers er der chancer for at se en del havdykandefugle såsom Ederfugle, Sortand, Fløjsand mv. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle især rovfugle som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinterens kommen.

Mallemuk, Fotograf Leif Bolding

- Det er endvidere en rigtig god ide at kigge lidt efter hvor nogle af de mange marsvin er henne. Det er nemlig sådan at forekomsten af marsvin lokker en del havfugle til fordi marsvinet jager fisk op til overfladen, hvor de kan blive et let bytte for de sultne havfugle, såsom alkefugle og suler. Specielt sulen er et imponerende syn når den fra stor højde styrtdykker mod overfladen og med et kæmpeplask bryder mange meter ned mod de chanceløse fiskestimer bestående af f.eks. sild el. makrel, siger Jens P. Jeppesen.

Du bliver iført flydedragt og redningsvest og sejladsen foregår i en stor redningsbåd af RIB typen. Mødestedet er Øresundsakvariet og man skal være der 15 min. før afgang. Turen varer ca. 2 timer og koster 450 pr. deltager og inkluderer entré til Øresundsakvariet på dagen. Der serveres kaffe og kakao om bord. Grundet at man skal være i en stor størrelse flydedragt (thermodragt) om bord skal børn være min. 10 år og i øvrigt altid ifølge med en voksen. Der er plads til 12 personer om bord i gummibåden og tilmeldingen sker via online booking (klik på boksen til højre). Hvis skipper vælger at aflyse turen (grundet for høje bølger) bliver man ringet op senest 2 timer før turen på det mobilnummer der opgives ved bestilling.

Kontaktpersoner: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, akvariechef / marinbiolog Jens P. Jeppesen (tlf. 28 75 19 70).