4. oktober 2018

Kys en krabbe og gå på afveje på havnen i efterårsferien

Efterårsferie

Det kribler med krebsdyr i Øresundsakvariet og på Helsingør Havn i efterårsferien uge 42. Rør ved levende havdyr, fang krabber i Vandlaboratoriet og kom på afveje på havnen – hvis du tør!

Rør ved levende havdyr, fotograf Tina Andersen

Rør ved levende havdyr – bag kulissen på Øresundsakvariet 
På Øresundsakvariet kan du komme endnu tættere på Øresunds unikke dyreliv og lære om de mange fisk og dyr, der findes i havet ud for Helsingør.

’Rør ved levende havdyr’ tager dig nemlig med bag kulissen på Øresundsakvariet, og giver dig bogstaveligt talt mulighed for at dykke ned under Øresunds overflade og helt uden at få våde fødder røre ved de mange fisk og dyr, du kan møde i Øresund.

Vi har fokus på krebsdyr som bl.a. hummer, krabber, eremitkrebs og rejer, men der er også andre dyr og fisk at røre ved. Så kys en krabbe, se hvor eremitkrebsen bor og klap en hummer – hvis du tør!

Bemærk, at alt efter hvor stor hummeren er på dagen, får du lov at røre ved den, men hvis den er meget stor, nøjes guiden med at vise den frem – vi skal ikke have nogle klemte fingre i efterårsferien!

Du melder dig til ’Rør ved levende havdyr’ ved på dagen at skrive dit navn på en seddel i akvariet. Der er plads til ca. 25 deltagere per hold, og aktiviteten er dækket af entrébilletten.

Fang krabber i og til Vandlaboratoriet
Hver dag (mandag – fredag) i efterårsferien kan du tage med Øresundsakvariets guide ned på Vandlaboratoriet på Helsingør Havn og fange krabber.

Og hele ferien vil der være krabbefangere, net, spande og madding, som du kan låne i Øresundsakvariet i åbningstiden. Vi inviterer dig også til at fange krabber andre steder på havnen og putte dem i Vandlaboratoriet, og på den måde være med til at hjælpe Øresundsakvariet med at holde krabbe-bestanden god i Vandlaboratoriet.

Krabbefangst i Vandlaboratoriet, fotograf Tina Andersen

’Find vej’ på Nordhavnen – prøv en hyggelig familieaktivitet
Hvor godt kender du egentlig din havn? Kan du læse et kort, og har du skarpe øjne?

Med udgangspunkt i Vandlaboratoriet inviterer Helsingør Havne dig og din familie på jagt efter de 16 fotoposter på havnen, som er markeret på ’Find Vej’-kortet. Kortet fås i Vandlaboratoriet og på Havnekontoret.

’Find Vej’ er en hyggelig familieversion af et orienteringsløb, hvor du i ro og mag skal opsnuse de 16 fotoposter. Du kan få tjekket, om du har løst opgaven rigtigt, på Havnekontoret i åbningstiden kl. 9.00-13.00 på hverdagene i uge 42.

Der er diplom og guf til alle, der gennemfører ’Find Vej’!

Konkurrence: Kom på afveje på havnen!
Du kan også lave en helt speciel efterårsferie-version af ’Find Vej’ og i stedet tage på ’afveje’ og vinde en fin præmie, som hentes på Øresundsakvariet.

På ’Find Vej’-kortet er der nemlig også ni fotos, som ikke passer til ’Find Vej’-posterne. De ’forkerte’ fotos er taget på havneområderne fra Sundbusterminalen over Kulturværftet til lystbådehavnen.  

Så tag på afveje på hele havnen i Helsingør og led efter de ni ’forkerte’ poster. Når du finder dem, så tag dit eget foto af posten. Når du har fundet dem alle, så kom ind på Havnekontoret i åbningstiden kl. 9.00-13.00 på hverdagene i uge 42 og få tjekket dine fotos. Alle får et diplom, og hvis du er blandt de 50 første, der har løst konkurrencen korrekt, vinder du en fin lille præmie.

Præmien hentes i Øresundsakvariet kl. 10.00-17.00 mod fremvisning af diplom fra Havnekontoret. Der er 1 præmie pr. diplom. ’Find Vej’-kortet finder du på Havnekontoret eller i boksen ved Vandlaboratoriet.

Helsingør Havnes efterårsferie-program
Alle dage:

  • Hent et ’Find Vej’-kort i Vandlaboratoriet eller i Havnekontorets forrum og opsnus de 16 fotoposter.
  • Deltag i konkurrencen ’Kom på afveje på havnen’ og find de 9 forkerte poster på Find Vej-kortet.

OBS: Konkurrencesvar kan kun tjekkes på hverdagene i efterårsferien kl. 9.00-13.00!

Hverdage, 15. – 19. oktober:

Kl. 9.00-13.00: Få tjekket om dine løsninger på ’Find Vej’ og ’Kom på afveje på havnen’ er korrekte. Diplomer og guf til alle – og præmier til de 50 første, der har løst konkurrenceopgaven korrekt!

Øresundsakvariets efterårsferie-program
Hverdage, 15. – 19. oktober:
Fodringer hver hele time
Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
Kl. 12.15: Besøg ved vandlaboratoriet
Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr
”Fang selv” krabber på havnen alle dage

Weekend, 13.- 14. og 20.-21. oktober:
Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr
”Fang selv” krabber på havnen alle dage

Yderligere oplysninger:

Udviklingsmedarbejder Lene Jensen, Helsingør Havne, tlf.: 2531 1091, e-mail: lej02@helsingor.dk.
www.helsingor-havne.dk

Kommunikationsmedarbejder Tina Andersen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 2622 8550, e-mail: tina.andersen1976@gmail.com. www.oresundsakvariet.ku.dk