22. november 2018

Jule-krabberier på Vandlaboratoriet

krabbesuppe på Øresundsakvariet

Øresundsakvariet byder alle til jule-krabberier den 1. december kl. 11.00-14.00 på vores Vandlaboratorium, Helsingør Nordhavn. Kom og få skøn krabbesuppe at varme dig på, bag snobrød, og fang dine egne krabber i et julepyntet Vandlaboratorium.

Krabbefangst på Vandlaboratoriet. Fotograf Tina Andersen

Krabber og jul – en god kombination
Krabber og julen er jo ikke umiddelbart noget der hænger sammen, men i år skyder Øresundsakvariet julemåneden i gang med et gratis arrangement, der kombinerer begge dele.

”På Øresundsakvariet vil vi jo gerne vise og fortælle om de dyr, der findes i Øresund, og her er krabberne et oplagt valg. De er spændende, lidt farlige og meget fascinerende for både børn og voksne,” fortæller kommunikationsmedarbejder på Øresundsakvariet, Tina Andersen.

Hun fortsætter: ”Med vore Jule-krabberier på Vandlaboratoriet tilfører vi nu oplevelsen en ekstra dimension – nemlig, at man faktisk kan spise de krabber, der lever i Øresund”. Og så håber vi naturligvis at vejret arter sig og at vi får nogle hyggelige timer sammen med en masse glade børn og voksne”.

Krabbesuppe og snobrød
Øresundsakvariet serverer nemlig varm og dejlig krabbesuppe til alle, der kommer forbi Vandlaboratoriet den 1. december.

Michael Kastrup, altmuligmand på Øresundsakvariet og uddannet kok, fortæller: ”Det er vigtigt, at børn oplever naturen, mærker den og spiser den, så det her med at vise børnene, at man faktisk kan spise krabber, er super vigtigt for mig. Jeg er virkelig engageret i at udvide børns mad-horisont, og med dette arrangement håber jeg, at mange får øjnene op for de friske råvarer, vi har i vores hav, og får nye måder at opleve mad på”.

”Mad opleves jo ikke blot gennem munden, men med alle sanser, og forestil jer lige en dejlig sommerdag på stranden med familien, man fanger krabber og laver den skønneste suppe. Det er minder og mad-oplevelser, man ikke kan købe for penge”.

Michael Kastrup har tidligere arbejdet med børn og mad, blandt andet på Økologisk Inspirationshus i København, hvor han sammen med skuespilleren Jytte Abilstrøm lavede mad sammen med børn. Øresundsakvariet har også haft glæde af hans ekspertise og engagement for mad hen over sommerens Vild Mad-arrangementer

Ud over krabbesuppen kan alle børn lave deres egne snobrød i de opstillede grill og bålfade ved Vandlaboratoriet. Øresundsakvariet leverer dejen.

Fang krabber på Vandlaboratoriet
Mens Michael passer krabbesuppen, kan børn og barnlige sjæle fange krabber i Vandlaboratoriet. Til lejligheden bliver bassinet pyntet op til jul, og vi lover, at det bliver smukt at se på.

Der vil være krabbefangere, net, spande og madding, så alle kan øve sig i at fange krabber.

For god ordens skyld skal det nævnes, at de krabber, der bliver fanget på dagen, ikke bliver brugt i krabbesuppen. De skal i stedet hældes tilbage i Vandlaboratoriet, når man har studeret sin fangst. Krabberne i Michaels krabbesuppe kommer dog fra Øresund, leveret af en lokal fisker.

Sidste chance for at besøge Øresundsakvariet i år
Jule-krabberierne markerer også en afslutning for året i Øresundsakvariet. Fra og med mandag den 3. december lukker Øresundsakvariet nemlig for i år, da akvariet skal igennem en større ombygning og renovering.

Vi åbner op igen til vinterferien 2019 med flere gode oplevelser.  Vandlaboratoriet er dog i lukningsperioden stadig frit tilgængelig for alle, der ønsker at se en lille bid af Øresund på nært hold.

Øresundsakvariet har åbent i weekenden den 1. og 2. december kl. 10.00-17.00.

Yderligere oplysninger

Kommunikationsmedarbejder Tina Andersen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 26228550, e-mail: tina.andersen1976@gmail.com.