8. maj 2019

Knald på farverne i bededagsferien

Bededagsferien

Strålende blå fisk, røde og orange søanemoner og fjæsinger med neonfarver. Det er ikke kun i de tropiske farvande, at der er knald på farverne, også i Øresund pynter havdyrene sig med flotte farver. Kom forbi Øresundsakvariet i bededagsferien og oplev Øresunds fantastiske farver.

Blåstak. Foto: Kasper Nyborg

Øresund overrasker
De danske farvande har ry for at være lidt kedelige, i hvert fald når talen falder på farver. Og det er lidt ærgerligt, for der er faktisk god gang i farvespillet i det kølige danske hav.

– Mange tror, at det kun er i de varme farvande langt syd for Danmark, at man kan finde farver på fisk og havdyr under havets overflade, fortæller Tina Andersen, kommunikationsmedarbejder på Øresundsakvariet. Men det er faktisk ikke rigtigt. Der er en utrolig mangfoldighed af liv i blandt andet Øresund, og det er bestemt ikke kedeligt at kigge på. Derfor fokuserer vi i bededagene på de fantastiske farver, der findes i Øresund, og jeg vil gætte på, at der er en del gæster, der vil blive glædeligt overraskede over det farverige liv, vi kan vise i vores akvarier.

Der er nemlig mange farverige fisk i Øresund og dermed også i Øresundsakvariets akvarier. Blåstakken, der med sine klare blå farver faktisk ligner noget man typisk ser i varmere farvande, er et godt eksempel. Vores snipper er flot gule, stenbiderne viser sig i røde og grønlige farver, mens den røde knurhane ikke blot er rød, men også har strålende lyseblå farver på sine finner.

Og vidste du, at fjæsingen, som mange er lidt bange for, har neonfarver i mønstret på sin krop?

Og når man snakker farver, kan man ikke komme uden om søanemoner, søpindsvin og søstjerner, der findes i et vidt spænd af røde, orange og lilla farver – også i Øresund.

Fjæsing. Foto: Lars Åge Lauersen

Farverige oplevelser
I bededagsferien kan alle få øjnene op for, hvad der findes af farver i Øresund. For det sprudler med farver, hvis man kigger godt efter.

Ud over at kigge på de flotte farver, kan vores gæster også røre ved nogle af de farvestrålende havdyr, der findes i Øresund. Vi holder nemlig vores populære Rør ved levende havdyr hver dag i ferien, i feriens anledning med fokus på farverne i Øresund.

Desuden er der sædvanen tro quiz i akvariet, og vi viser film i auditoriet om livet i Øresund.

Det farverige liv i Øresund kan også opleves på vores Vandlaboratorium, hvor du hver dag kan kigge under overfladen med vandkikkerter og lære endnu mere om Øresunds liv, hvis du tager med på en af vores guidede ture til Vandlaboratoriet på Helsingør Nordhavn.

Fuldt program
Øresundsakvariet har aktiviteter i bededagsferien hver dag fra 17. – 19. maj og har åbent alle tre dage fra kl. 10.00-17.00.

Rør ved levende havdyr – oplev Øresunds fantastiske farver: Hver dag kl. 12.25 og 14.25. Tilmelding på dagen ved afkrydsning af seddel i billetsalget.
Oplev livet i Øresund – guidede ture til Vandlaboratoriet:
Afgang fra akvariet hver dag kl. 11.25 og 13.25 (1 minuts gang).
Quiz om Øresunds farver: Løbende aktivitet hele dagen, hver dag. Quiz-materiale udleveres ved billetkøb.
Fodringer i akvarierne: Hver dag hver hele time. Vi starter kl. 11.00 i børne-rørebassinet, hvor alle må være med til at fodre – blandt andet de farvestrålende søanemoner, krabberne og de røde eremitkrebs.

Hele dagen alle dagene er der filmfremvisning i Auditoriet.

Alle aktiviteter er dækket af entrébilletten til Øresundsakvariet.

Yderligere oplysninger
Kommunikations- og markedsføringsansvarlig Tina Andersen, tlf.: 93509643, e-mail: tina.andersen@bio.ku.dk