14. oktober 2019

Dissektion af spættet sæl

Dissektion

I efterårsferien dissekerer Øresundsakvariet en spættet sæl. Det sker torsdag den 17. oktober kl. 15.15, hvor akvariets marinbiolog Michael Hansen inviterer børn og voksne helt tæt på og fortæller om sælernes liv i Øresund fra yderst til inderst.

Dissektion
Dissektionen foregår udendørs på akvariet (foto: Tina Andersen)

Rør, lyt og lær

Den spættede sæl, som Michael vil dissekere, er en sæl, der i sommers desværre gik i en lokal fiskers net, og druknede.  

- Det er altid ærgerligt, når et dyr går i et net og dør i stedet for at dø en naturlig død, siger Michael.

- Omvendt giver det os en glimrende mulighed for at kunne formidle om sælernes spændende liv.

Fiskeren afleverede nemlig sælen hos Øresundsakvariet, hvor den siden er blevet opbevaret på frost. Vi bruger den nu i efterårsferien til at lade vores gæster komme helt tæt på og lære om det spændende liv, som den spættede sæl lever herude i Øresund.

Der er mulighed for at røre sælen og på helt tæt hold følge med i, hvad der sker, når Michael dissekerer og fortæller om den spættede sæl.

Dissektionen foregår udendørs på Øresundsakvariets arealer, så tag tøj på efter det lunefulde efterårsvejr.

Arrangementet er gratis for akvariets betalende gæster.

Spættet sæl på Gummistranden, Helsingør
Spættet sæl på Gummistranden, Helsingør (foto: Kasper Nyberg)

Lokalt samarbejde vigtigt for Øresundsakvariet

Den spættede sæl blev som nævnt indleveret af en lokal fisker, der havde fået den i sit net.

Ofte ringer lokale fiskere – både erhvervs, - sports- og lystfiskere – når de har fået noget spændende i nettet eller på krogen, og Øresundsakvariet er altid glad for at tage sig af fangsten, hvad enten det er en druknet sæl eller en spændende levende fisk.

Faktisk er flere af de fisk, vi viser i vores akvarier fanget af lokale fiskere, og vi er glade for det samarbejde og det fællesskab, dette skaber.

Derfor opfordrer vi alle, der fanger eller finder fisk eller havdyr, der er interessante, sjove, eller som man blot er i tvivl om hvad er, til at kontakte Øresundsakvariet på tlf.: 28751970 eller 28751958, eller e-mail: oresundsakvariet@bio.ku.dk.

Mere information

Kontakt kommunikations- og marketingansvarlig Tina Andersen, Øresundsakvariet, tlf.: 93509643, e-mail: tina.andersen@bio.ku.dk.