21. maj 2019

Hvorfor ser fisken ud som den gør?

Kristi Himmelfartsferien

Havet er fuldt af fisk og dyr i mange forskellige former og farver. Men hvorfor ser de ud som de gør? Gør det nogen forskel om en fisk er flad, lang eller rund og hvad er det egentlig, der bestemmer, at en fladfisk er flad og en tangnål er nåleformet? Disse og mange andre spørgsmål kan du få svar på i Kristi Himmelfartsferien, når Øresundsakvariet inviterer til aktiviteter, der lærer dig om havdyrenes form og funktion.

Hænger form sammen med funktion?
I Kristi Himmelfartsferien kigger vi på havdyrenes form og ser, hvad de kan fortælle om deres levesteder og hvad de spiser. Der er nemlig en mening med fiskenes og havdyrenes form, og hvor de lever og jager deres bytte.

Torsk. Foto: Lars Åge Lauersen

Vidste du for eksempel, at torskens overbid er smart, da den lever tæt på bunden og derfor lettere kan fange sin mad dernede med overbid – mens sejen har et gedigent underbid, hvilket gør det lettere for den at fange sin mad i de frie vandmasser, hvor den jager? 

I ferien kan lære endnu mere om havdyrenes form og funktion, ved blandt andet at deltage i vores ”Rør ved levende havdyr” hvor fokus netop er på havdyrenes form og funktion. Her får du mulighed for at komme helt tæt på og røre ved nogle af de forskellige dyr, som vores dygtige formidlere fortæller om.

Rødspætte. Foto: Lars Åge Lauersen

På Vandlaboratoriet på Helsingør Nordhavn kan du med vandkikkerter kigge nærmere på fiskenes og dyrenes form i deres helt naturlige omgivelser – hver dag er der nemlig guidede ture til det åbne, udendørs bassin, så du kan få stillet din nysgerrighed helt tæt på Øresunds liv.

I ferien kan du også tage en quiz og blive klogere på fiskenes sanse, ligesom vi hver dag vil vise film i akvariets store Auditorium.

Fuldt program
Øresundsakvariet har aktiviteter i Kr. Himmelfartsferien hver dag fra 30. maj – 2. juni og har åbent alle fire dage fra kl. 10.00-17.00.

Rør ved levende havdyr – lær om dyrenes form og funktion: Hver dag kl. 12.25 og 14.25. Tilmelding på dagen ved afkrydsning af seddel i billetsalget.

Oplev livet i Øresund – guidede ture til Vandlaboratoriet:
Afgang fra akvariet hver dag kl. 11.25 og 13.25 (1 minuts gang).

Quiz om fiskenes sanser: Løbende aktivitet hele dagen, hver dag. Quiz-materiale udleveres ved billetkøb.

Fodringer i akvarierne: Hver dag hver hele time. Vi starter kl. 11.00 i børne-rørebassinet, hvor alle må være med til at fodre – blandt andet de flade fladfisk, krabberne og søstjernerne.

Hele dagen alle dagene er der filmfremvisning i Auditoriet.

Alle aktiviteter er dækket af entrébilletten til Øresundsakvariet.


Yderligere oplysninger
Kommunikations- og markedsføringsansvarlig Tina Andersen, tlf.: 93509643, e-mail: tina.andersen@bio.ku.dk