14. februar 2019

Akvariet inviterer på gemmeleg i uge 8

Uge 8

Efter mere end to måneders lukning på grund af renovering har Øresundsakvariet nu åbnet igen – og vi inviterer alle inden for til spændende aktiviteter i den svenske vinterferie.

Foto: Lars Åge Laursen

Renovering
Øresundsakvariet slog dørene op lørdag den 9. februar efter en omfattende renovering. ”Øresundsakvariet har i de forløbne måneder blandt andet fået udskiftet halvdelen af udstillingens gulv, så det nu ligner en rigtigt havbund!” fortæller akvariechef Jens Peder Jeppesen.
     ”Vi har fået nye lofter i den nedre del, som ser ud som en ”bølgende” havoverflade, et nyt akustikloft i den øvre del af akvariet i området med børne-rørebassinet, og vi har renoveret det store stenrevsakvarium med bl.a. en ny dekoration.”
     Herudover har vi etableret to nye blæksprutteakvarier med vragdekorationer, et nyt kasseapparatssystem, nyt informationsskiltesystem med mere.

Nu kan gæsterne komme an
”Vi glæder os meget til at byde publikum velkommen igen efter lukningen, og til at vise de mange nye tiltag i akvariet. Og jeg må sige at, vores dyrepassere er ovenud stolte af de to nye blæksprutte-akvarier. I selve renoverings-perioden har vi fået nye blæksprutteunger af arten sepia, og vi håber de kommer til at trives i deres nye hjem.
     Det er også planen, at vi skal have en ny ottearmet blæksprutte som ven til vores ”gamle” eledone-sprutte, og forhåbentlig synes de så meget om deres nye ”vragakvarium” at de begynder at yngle,” lyder det fra akvariechefen.

Gemmeleg i vinterferien uge 8
I uge 8 (den svenske ”sportlov”) leger vi gemmeleg i akvariet, og sætter fokus på fisk og havdyrs evner til at camouflere sig – og gemme sig. Vi kigger på havdyrenes evner til at falde i ét med omgivelserne, og undersøger hvordan rødspætten skifter farve, hvem der gemmer sig i ålegræsset, og hvorfor det er smart at gemme sig.
     Alle dage i uge 8 kan du deltage i vores ”Rør ved levende havdyr” tre gange om dagen, hvor en biologiformidler vil fortælle omkring de mange forskellige camoufleringsevner hos havdyrene. Du får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved de forskellige dyr.
     Desuden er der hver dag fordringer i forskellige akvarier, hvor du kan opleve guiderne fortælle om fiskene og dyrelivet i Øresund.
     Øresundsakvariet er åbnt hver dag fra kl. 10.00 – 17.00 i uge 8, og alle aktiviteter er dækket af entrébilletten.

Rør ved levende havdyr. Foto: Tina Andersen

PROGRAM
Rør ved levende havdyr og lær om fantastiske camouflage-evner

Alle dage i uge 7, kl. 11.25, 13.25 og 14.25.
Tilmelding i akvariet på dagen.
Fordring i akvarier med guide
Hver dag hele time, med start i børne-rørebassinet kl 11.00, hvor børn og barnlige sjæle kan være med til at fodre.

Yderligere oplysninger
Kommunikations- og markedsføringsansvarlig Tina Andersen, tlf.: 93509643, e-mail: tina.andersen@bio.ku.dk