8. februar 2019

Gemmeleg i vinterferien

Vinterferieaktiviteter

Lørdag den 9. februar kl. 10.00 åbner Øresundsakvariet dørene til vores ny-renoverede akvarium, og inviterer på en masse spændende oplevelser i vinterferien.

Foto: Lars Åge Laursen


I vores nye sprutte-akvarier, kan I kan se vores ottearmede Eledone-sprutte, samt nyde vores legesyge små yngel, af blækspruttearten Sepia, der klækkede så fint ude i vores baglokale, mens vi havde travlt med renoveringen.

I vinterferien sætter vi fokus fisk og havdyrs evner til at camouflere sig – og gemme sig. Vi leger gemmeleg, og kigger på havdyrenes evner til at flade i ét med omgivelserne. Hvordan skifter rødspætten farve? Hvem gemmer sig i ålegræsset? Og hvorfor er det smart at gemme sig? Få svar på spørgsmålene og mange flere, når vi dykker ned i en verden af camouflage.

Alle dage i uge 7 og 8 kan du deltage i vores ”Rør ved levende havdyr” 3 gange om dagen, hvor en biologiformidler vil fortælle omkring de mange forskellige camoufleringsevner hos havdyrene. Du får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved de forskellige dyr.

Hver dag har vi fodring i vores akvarier hver hele time – vi starter kl 11.00 i børne-rørebassinet, hvor børn og barnlige sjæle kan hjælpe til med fodringen.
Som en ekstra vinterferie-aktivitet kan I i uge 7 også opleve dissektion af havdyr. Det er vores akvariechef Jens Peder Jeppesen, der står for dette – så kom og lær mere om de spændende havpattedyr.

Arrangementerne er alle dækket af entréudgiften. Øresundsakvariet har åbent hver dag i vinterferien fra 10.00-17.00

Rør ved levende havdyr og lær om fantastiske camouflage-evner
Alle dage i uge 7 og 8, kl. 11.25, 13.25 og 14.25.
Tilmelding i akvariet på dagen

Dissektion af havdyr
Alle hverdage kl. 12.10 dissekerer vi forskellige havdyr, blandt andet:
Klumpfisk, 11. februar
Stjernehaj, 12. februar
Spættet sæl, 14. februar
Følg med på vore Facebookside for flere datoer.
Tag varmt tøj med, da arrangementerne kan foregå udendørs, hvis vejret tillader det.

Fordring i akvarier med guide
Hver dag hele time, med start i børne-rørebassinet kl 11.00

Foto: Tina Andersen