22. oktober 2020

Nye blæksprutter og udendørs fodringer i den svenske höstlov

Svensk höstlov i uge 44

I anledning af den svenske höstlov byder Øresundsakvariet velkommen med fodring i det store udendørs Vandlaboratorium. Desuden kan du indenfor opleve akvariets nye Sebiablæksprutteunger og de mange nye dyr som dyrepasserne har indfanget her i efteråret.

Fodring af fiskene i Vandlaboratoriet

Hver time frem og til med kl. 15.00 i hele uge 44 og den svenske höstlov kan du, sammen med en af vore guider, være med at fodre fiskene i vores og Helsingørs Havnes Vandlaboratorium nede ved havnepromenaden. Hele sommeren har dyrepasserne indfanget en masse dyr til bassinet, så det myldrer af liv.

Sepiablæksprutte. Foto: Kasper Nyberg.

Nye unger af Sebiablæksprutter

Dyrepasserne på Øresundsakvariet har for nogle uger siden været heldige at få unger af den elegante Sebiablæksprutte og endelig er de blevet så store at de er kommet i udstillingen hvor der nu svømmer mere end 60 små blæksprutter rundt. Sebiablæksprutten tilhører gruppen af bløddyr og er i familie med muslinger og snegle. Disse blæksprutter er meget intelligente, lever en noget skjult tilværelse men er faktisk meget udbredt på den nordlige halvkugle og bliver ofte set på lavt vand særligt omkring Middelhavskysterne. Også i Danmark ser man tegn fra Sebiablækspruttens tilstedeværelsen og særligt på Nordsøens strande kan man finde dens flotte balanceorgan som fine, hvide og aflange kalkskaller. I sommers optagede forskere på Øresundsakvariet og Marinbiologisk Sektion for første gang en Sebiablæksprutte på bunden af Øresund og det har skabt håb om at arten faktisk er mere almindelig i Sundet end forskerne før har turde håbe på. Dyrepasserne står klar i udstillingen til at fortælle mere om de fantastiske blæksprutter.

Sule. Fotograf: Jens Linde.

Havfuglesafari og med alt hvad dertil hører

Nåede du ikke at komme på havfuglesafari her i efteråret? Så fortvivl ikke! Vi sejler ud igen søndag d. 25. oktober og håber på nærkontakt med de flotte havfugle og med naturligt indslag af tun, marsvin og sæler hvis vi er heldige. Tilmelding og betaling sker via vores hjemmeside.

Udvidet åbningstid

Akvariet har åbent i hele uge 44 - fra lørdag d. 24. oktober til søndag d. 1. november hver dag fra kl. 10.00 til 17.00, og der er grundet Coronasituationen kun plads til 49 besøgende af gangen. Hvis der er ventetid, kan du fordrive tiden med at fange krabber i Vandlaboratoriet. Spørg efter gratis krabbefangere og madding i billetsalget.