17. marts 2022

Danske zoologiske haver og akvarier støtter Ukraine

Støtte

DAZA, foreningen for danske zoologiske anlæg og akvarier, som Øresundsakvariet er en del af, har besluttet at støtte de zoologiske anlæg i Ukraine med 100.000 kr.

Strandkrabbe på lur

Herudover støtter flere af de enkelte medlemmer med individuelle beløb og/eller med fri entré til de ukrainske flygtninge i forskellige sammenhænge. Herunder giver Øresundsakvariet de netop ankomne ukrainske flygtninge gratis adgang til akvariet.

”DAZA er en forening bestående af 15 af de største og bedste zoologiske haver og akvarier i Danmark. Foreningens formål er at etablere samarbejde mellem danske zoologiske anlæg, og det breder vi nu ud til vores ukrainske kolleger, der lige nu står i en helt utænkelig svær og ulykkelig situation,” siger Henrik Vesterskov Johansen, formand for DAZA og direktør i Aalborg Zoo.

Støtten gives gennem EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), der koordinerer kommunikation og fundraising til de ukrainske zoologiske haver. EAZA har etableret en dedikeret fond, der er klar med økonomisk bistand.  Fonden kan, i samarbejde med den ukrainske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier (UAZA), sikre, at zoologiske haver og akvarier får hjælp – hvilket flere af institutionerne allerede har anmodet om.

Du kan også støtte

Donationer kan gives via EAZA’s fond her: https://www.eaza.net/emergency-appeal-for-ukrainian-zoos

Alle donationer går ubeskåret til hjælp til de ukrainske zoologiske haver.