21. april 2022

Hajer – en vigtig brik i havets økosystem

Fotoudstilling og foredrag

Hvad bruger hammerhajen sin hammer til? Hvordan håndfodrer man en fire meter lang haj med godbidder? Hvorfor er hajer vigtige for et sundt havmiljø? Dyk med ned under overfladen og oplev hajerne på nært hold i vores fascinerende fotoudstilling eller læn dig tilbage og lyt til et spændende foredrag om hajernes biologi.

Haj

Er du bange for hajer? Kom ned på Øresundsakvariet i anledning af Forskningens Døgn, og få frygt forvandlet til fascination. Faktisk bør vi være bange for, at hajerner forsvinder. De spiller nemlig en vigtig rolle i opretholdelsen af sunde marine økosystemer i både tropiske og nære havmiljøer.

Fotoudstilling i akvariet

Kom ned på Øresundsakvariet og oplev dugfriske undervandsbilleder fra de hajfyldte farvande omkring Bahamas. På fotoudstillingen kan du se nærbilleder af blandt andet hammerhajer, tyrehajer og baby citronhajer. Udstillingen vil blive vist i hele perioden for Forskningens Døgn dvs. fra lørdag d. 23. april til fredag d. 29. april.

Foredrag i auditoriet

I weekenden d. 23. og 24. april kl. 11-12 kan du opleve et foredrag afholdt af biolog, dykker og undervandsfotograf Jonathan Filskov som har dykket med hajer i mange år. Her kan du blive klogere på hajens levevis, og vi taler om, hvorfor det er vigtigt, at vi passer godt på vores hajer og havmiljø i det hele taget.