4. december 2022

Øresund, de indre danske farvande og deres tilstand

Foredrag

På torsdag d. 8. december kl. 19-20 er der i anledning af Elsinore Evenings foredrag i akvariets store auditorium. Kom og hør det spændende foredrag ”Øresund, de indre danske farvande og deres tilstand” når en af Danmarks dygtigste forskere i marin mikrobiologi, professor og marinbiolog Lasse Riemann Marinbiologisk Sektion under Biologisk Institut, Københavns Universitet gæster akvariet.

Snippe
Snippe. Fotograf: K. Nyberg

Forurening, ødelæggende fiskeri og klimaforandringer truer livet under havoverfladen, og fisk og havnatur har det historisk dårligt i hele Danmark. Hvad gør vi som mennesker for at ændre den dårlige udvikling ? I dette eksklusive foredrag vil professor Lasse Riemann fra Biologisk Institut tage os med ud i havet omkring Øresund og de indre danske farvande for at beskrive de forhold der gør dem særlige. Han vil fortælle om forurening, og om hvad der skaber iltsvind. Endeligt vil han redegøre for den nuværende tilstand i vores farvande og diskutere hvordan man kan opnå forbedringer.

Foredraget

Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 8. december kl. 19.00-20.00 i akvariets store auditorium og varer ca. en time. Adgang til foredraget og akvariet kræver alm. entré billet som kan købes på akvariet på dagen eller online, men ellers er der ingen tilmelding – bare mød op. Til foredraget serveres der et glas vin. Hvis du har årskort er entré og alle foredrag gratis og et årskort kan du bestille over hjemmesiden.

Buskhoved.

Sig godnat til fiskene og få rabat i shoppen

Udover foredraget kan du også sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem, sammen med spændende fakta om dyrene, Øresundsakvariet og det tilstødende forskningslaboratorium. Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 vil der være fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. Kl. 20.00 kan du være med til at sige godnat til fiskene med en fodring. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

Emner