27. marts 2023

Hajer, æg og påskeferie på Øresundsakvariet

Påskeferie

I anledning af påskeferien har vi sørget for masser af sjove og VANDvittigt spændende aktiviteter. Kom til dissektion af hajer, rør ved levende havdyr, vær med til at fodre fiskene, find påskeæggene i akvarierne, svar på spørgsmålene i Øresundsquizzen og lav din egen haj i akvariets kreastue.

Hajæg og påskeæg på akvariet.
Kom og oplev påsken på akvariet. Foto: Kasper Nyberg.

Hajer i de danske farvande

Der er ikke mange som ved at vi har hajer i danske farvande. Men vi har faktisk omkring 14 forskellige arter som er hjemmehørende. De mest almindelige hajer i danske farvande er små hajer, såsom småplettet rødhaj og pighaj, men der findes også større arter, som gråhaj og sildehaj. Og selv verdens næststørste haj, brugden, lever her. Kom forbi i påsken og lær meget mere om de danske hajer og deres liv i Øresund. I vores rørebassin kan du endda få lov at røre vores småplettede rødhajer, når de ofte kommer op for at hilse. I vores udstilling kan du også opleve hajæg, hvor små hajfostre kan ses inde i æggene.

Dissektion af haj

I påskeferien er vores tema hajer i danske farvande. Vi vil derfor dissekere 3 mindre hajer (2 småplettede rødhajer og 1 gråhaj), som alle kan opleves i de danske farvande. Dissektionerne foregår henholdsvis mandag d. 3. april, onsdag d. 5. april og fredag d. 7. april. Dissektionerne starter kl. 12.15 og vil foregå i akvariets ”gryde” udenfor. Så tag derfor godt med tøj på til vejret.
Dette kræver ingen tilmelding, blot en entrébillet til akvariet.

Fodring af fiskene i akvariet

Hver hele time i påskeferien kan du opleve fiskene blive fodret i udvalgte akvarier. Her vil dyrepasserne og akvariets formidlingsguider fortælle sjove og spændende facts om dyrene i akvarierne og om Øresunds unikke levesteder. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin og her kan du være med til at fodre fiskene.

Rør ved levende havdyr

2 gange om dagen (kl. 11.30 og 14.30) tager akvariets dygtige formidlere dig med ud ”behind the scenes” til det store vådbord hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier og facts om dyrene. I påskeferien vil der være fokus på havdyrenes æg og reproduktion. Der er kun plads til 25 af gangen så husk at skriv dig på tilmeldingslisten i billetsalget, hvis du vil med.

Lav din egen haj i vores kreastue

I anledning af vores tema om hajer vil det være muligt at lave og tegne sin egen haj i vores ”kreastue”. Kreastuen har åbent for akvariets besøgende i tidsrummet 10-16 alle dage i påskeferien.

Find påskeæg i akvarierne og svar på spørgsmålene i Øresundsquizzen

Påskeharen har været på spil i vores udstilling og har gemt påskeæg i akvarierne. Find æggene og få hjælp til at svare på Øresundsquizzen. Quizzen får du udleveret i billetsalget.

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i påskeferien fra lørdag d. 1. april til mandag d. 10. april fra kl. 10-17. Se alle åbningstider.
Her kan du se entrépriser og finde vej til akvariet.

Vi glæder os til at se en masse glade gæster.

Emner