5. februar 2023

Klumpfisk og vinterferie på Øresundsakvariet

Vinterferie i uge 7 & 8

I anledning af vinterferien har vi sørget for masser af sjove og VANDvittigt spændende aktiviteter. Kom til dissektion af klumpfisk, rør ved levende havdyr, vær med til at fodre fiskene, tag en Øresundsquiz om klumpfisk og byg din egen klumpfisk i akvariets kreastue.

Svømmende klumpfisk. Fotograf Jesper Kikkenborg

De danske strandinger af klumpfisk

De danske farvande er fyldt med spændende fisk og for nyligt strandede en klumpfisk på 230 kg på Saltum Strand i Nordjylland. Vi oplever næsten hver vinter, når havvandet er blevet koldt, at klumpfisk kommer ind på lavt vand og havner i strandkanten. Klumpfisk tåler ikke det kolde vand, de får svært ved at svømme og optage føde, og til sidst er de så afkræftede at de strander. Disse strandinger giver dog Øresundsakvariets formidlere anledning til at undersøge og formidle om fiskene.

Dissektion af klumpfisk

I vinterferien har vi tema om klumpfisk. Vi vil derfor dissekere to mindre klumpfisk henholdsvis tirsdag d. 14. februar og torsdag d. 16. februar i uge 7. Dissektionen starter kl. 12.15 og vil foregå i akvariets ”gryde” udenfor. Så tag derfor godt med tøj på.

Dette kræver ingen tilmelding, blot en entrébillet til akvariet.

Illanddrevet død klumpfisk ved Egerup Strand nord for Skælskør. Fotograf Peter Jensen.
Mange vintre findes der ilanddrevne klumpfisk der ikke klarede kulden. Denne klumpfisk er fundet ved Egerup Strand nord for Skælskør. Fotograf Peter Jensen.

Fodring af fiskene i akvariet

Hver time i hele vinterferien kan du opleve at fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier. Her vil dyrepasserne og akvariets formidlingsguider fortælle sjove og spændende fakta om fisk og andre havdyr. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin og her kan man være med til at fodre fiskene.

Rør ved levende havdyr

2 gange om dagen (kl. 11.15 og 14.15) tager akvariets dygtige formidlere dig med ud ”behind the scenes” til det store vådbord hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier og facts om dyrene.

Der er kun plads til 25 af gangen så husk at skriv dig på tilmeldingslisten hvis du vil med. Listen ligger i billetsalget.

Byg og tegn din egen klumpfisk

I anledning af vores tema om klumpfisk vil det være muligt at bygge og tegne sin egen klumpfisk i vores ”kreastue”.

Kreastuen har åbent for akvariets besøgende i tidsrummet 10-16 alle dage i vinterferien.

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i vinterferien (uge 7 og 8) fra lørdag d. 11. februar til søndag d. 26. februar fra kl. 10-17. Se entrépriser og find vej til akvariet.

Vi glæder os til at se en masse glade gæster.

Emner