21. juni 2023

Sommer på Øresundsakvariet

Sommeraktiviteter

Nu er sommeren her og vi har sørget for masser af sjove aktiviteter for hele familien til lands og til vands. Tag med på krabbefangst på havnens moler, rejefangst i Kronborgbugten eller vær med til at fodre fiskene i vores vandlaboratorie, når vi flere gange dagligt laver guidede ture dertil. Her vil der også være mulighed for at fange krabber, besøge akvariets udstilling samt lære en masse om Øresunds unikke dyre og planteliv, når vi hver time fodrer dyrene i udvalgte akvarier. Du kan også få en oplevelse for livet på en af vores havsafariture på Øresund.

Strandkrabbefangst i vandlaboratoriet

Krabbefiskeri på ydremolen

Tag med på krabbefangst når vi hver dag fra d. 24. juni til og med d. 31. august tager krabbefangere i hånden og går ud til en af havnens ydremoler for at fange strandkrabber.
Denne tur starter kl. 11.15 og tager ca. 45 min. Turen starter ved akvariets hovedindgang, hvor vi samlet går afsted mod ydremolerne. Efter turen går vi til Vandlaboratoriet og sætter krabberne ud. Denne aktivitet er gratis for akvariets gæster.

Rejefangst på Kronborgstranden

Tirsdage og torsdage fra d. 24. juni til og med d. 13. august kan du, kl. 13.15, sammen med guider fra Øresundsakvariet komme med på rejehovsfiskeri på Kronborgstranden. Med rejehove i hånden går vi samlet til Kronborgstranden, hvor vi kigger på dyrelivet på det lave vand og fisker efter rejer og andre smådyr i strandkanten.

Aktiviteten foregår med fødderne i vandet, medbring derfor badetøj, badesko, håndklæde eller andet nødvendigt. Bare tæer og shorts er selvfølgelig også helt okay.
Turen tager ca. 45 min. og er gratis for akvariets gæster.

Guidede ture til Vandlaboratoriet

Alle dage i sommerperioden fra d. 24. juni til og med d. 31. august undersøger vi Vandlaboratoriet og fodrer dyrene. Igen i år kan du deltage i guidede ture, hvor guider vil formidle om Øresunds unikke dyreliv, fodre fiskene og hjælpe med at fange strandkrabber.

Tre gange dagligt kl. 12.25, 14.25 og 16.25 går vi fra akvariets hovedindgang ned til vandlaboratoriet, hvor der vil være mulighed for at låne udstyr til at fange krabber.
Akvariets gæster har førsteret til lån og brug af udstyr, men aktiviteten er for alle besøgende i Helsingør Nordhavn og kræver ikke entré billet.

Fodring af fiskene i akvariet

Hver hele time kan du opleve fiskene blive fodret i udvalgte akvarier. Her vil dyrepasserne og akvariets formidlingsguider fortælle sjove og spændende facts om dyrene i akvarierne og om Øresunds unikke levesteder. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin, og her kan du være med til at fodre krabber, fladfisk og andre spændende havdyr.

Havsafari på Øresund

For 13. år i træk, og med det største program nogensinde, tilbyder Øresundsakvariet spændende havsafariture i vores store RIB, hvor vores gæster kan opleve Øresunds unikke dyreliv. Oplev blandt andet Danmarks mindste hval marsvinet og den spættede sæl, ombord på akvariets RIB-båd. Chancerne for at opleve den store ikoniske atlantiske tun springe fri af bølgerne er til stede fra august måned og frem.

Information om alle turene kan du finde her. Her kan du også kan booke din billet til sommerens største naturoplevelse.

Foto: Peter Herreborg

Praktisk information

Øresundakvariet holder åbent fra kl. 10-17 fra lørdag d. 24. juni til og med fredag d. 30. juni. I juli og august holder vi åbent kl. 10-18 alle dage.

Se entrépriser og find vej til akvariet.

Vi glæder os til at se en masse glade sommergæster.

Emner