31. januar 2024

Dyk ned i de danske hvaler og sælers verden i vinterferien

Vinterferie

Vinterferien bliver i havpattedyrenes tegn, og vi har sørget for masser af sjove og spændende aktiviteter. Kom til dissektion af sæler og marsvin, rør ved levende havdyr, vær med til at fodre dyrene, tag en Øresundsquiz og vær kreativ i Kreatoriet.

Børn der peger på fisk i akvarie

Havpattedyr i Øresund

Vidste du, at du kan møde små hvaler i Øresund? Hvalerne vi ser mest er marsvin, mens øresvinet og den almindelige delfin oftere og oftere også er gæster i Øresund. Side om side med hvalerne dukker gråsæler og spættet sæl også op. I vinterferien dykker vi ned i havpattedyrenes liv.

Dissektion af sæler og marsvin

Nogle af havpattedyrene havner desværre i fiskernes garn, mens andre dør en naturlig død. Når de skyller op på Nordsjællands kyster giver det Øresundsakvariets havbiologer anledning til at undersøge og fortælle om pattedyrenes ve og vel.

I vinterferien åbner vi en spættet sæl op, og ser hvordan dens organer afslører det liv, den har levet. Det foregår tirsdag d. 13. februar og torsdag d. 15. kl. 13.15.

Onsdag d. 14. februar og onsdag d. 21. februar kl. 13.15 ser vi på marsvin, og hvordan dyrets organer sørger for, at den som et pattedyr kan leve hele livet i vandet.

Aktiviteten afholdes i ”gryden” uden for akvariet, så tag varmt tøj på og forbered dig på en spændende oplevelse. Ingen tilmelding er nødvendig, blot entrébillet til akvariet.

Dissektion af sæl

Fodring af fiskene i akvariet

Hver hele time i vinterferien kan du opleve fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier. Her vil dyrepasserne og akvariets formidlingsguider fortælle sjove og spændende facts om fisk og andre havdyr fra Øresund. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin. Her kan du selv være med til at fodre dyrene.

Rør ved levende havdyr

3 gange dagligt (kl. 11.30, kl. 12.30 og kl. 15.30) tager akvariets dygtige formidlere dig med ”behind the scenes” til vådbordet, hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier og facts om dyrene. Der er kun plads til 25 ad gangen så husk at skrive dig på tilmeldingslisten i billetsalget, hvis du vil med.

Vær kreativ i Kreatoriet

I vinterferien kan du være kreativ i vores Kreatorie og tegne og farvelægge dine egne havpattedyr. Kreatoriet har åbent for akvariets besøgende i tidsrummet 10-16 alle dage i vinterferien.

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i vinterferien fra lørdag d. 10. februar til søndag d. 25. februar fra kl. 10-17. 

Vi glæder os til at se en masse glade gæster i vinterferien.

Emner