15. marts 2024

Æggejagt og dyreliv i påskeferien

Oplevelser

Påskeferien bliver i æggenes tegn på Øresundsakvariet. Der er masser af sjove og spændende aktiviteter, som omhandler æg og reproduktion hos Øresunds dyreliv. Kom og se dissektion af en skarv, rør ved levende havdyr, vær med til at fodre dyrene, tag en Øresundsquiz og find påskeæg i akvariernes dyb.

Børn rører ved søstjerner
Kom og oplev dyrene helt tæt på. Foto: Kasper Nyberg

Dissektion af skarv  

Kom forbi når Øresundsakvariets havbiologer dissekerer, undersøger og fortæller om skarvens biologi, og hvordan fuglen tilpasser sig livet i Øresund. I påskeferien kan du se, hvordan dens organer kan fortælle om livet som havfugl. Det foregår tirsdag d. 26. marts, torsdag d. 28. marts og fredag d. 29. marts kl. 13.15.

Aktiviteten afholdes i ”gryden” uden for akvariet, så tag varmt tøj på og forbered dig på en spændende oplevelse. Ingen tilmelding er nødvendig, blot entrébillet til akvariet.

Skarv
Kom og se en dissektion af en skarv. Foto: Kasper Nyberg

Fodring af fiskene i akvariet

Hver hele time i påskeferien kan du opleve fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier. Her vil akvariets formidlingsguider fortælle sjove og spændende facts om fisk og andre havdyr fra Øresund. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin. Her kan du selv være med til at fodre dyrene.  

Rør ved levende havdyr

Tre gange dagligt (kl. 11.30, kl. 12.30 og kl. 15.30) tager akvariets dygtige formidlere dig med ”behind the scenes” til vådbordet, hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr. Da vi i påskeferien har fokus på æg og reproduktion, vil vores formidlere fortælle en masse spændende historier og facts om dyrene og deres måde at få unger på.

Der er kun plads til 25 ad gangen, så husk at skrive dig på tilmeldingslisten i billetsalget, hvis du vil med.

Vær kreativ i Kreatoriet

Du kan være kreativ i vores Kreatorie, hvor du kan tegne og farvelægge dine egne havdyr. Kreatoriet har åbent for akvariets besøgende i tidsrummet 10-16 alle dage i påskeferien.

Find påskeæg i akvarierne og svar på spørgsmålene i Øresundsquizzen

Påskeharen har været på spil i vores udstilling og har gemt påskeæg i akvarierne. Find æggene og få hjælp til at svare på Øresundsquizzen. Quizzen får du udleveret i billetsalget.

Påskeæg i akvarie
Kom og find gemte påskeæg i akvarierne. Foto: Kasper Nyberg

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i påskeferien fra lørdag d. 23. marts til og med mandag d. 1. april fra kl. 10-17.  

Vi glæder os til at se en masse glade gæster i påskeferien.

Emner