6. maj 2024

Sommer på akvariet

Aktiviteter

Nu er sommeren her og vi har sørget for spændende aktiviteter for hele familien til lands og til vands.Tag med på krabbefangst på havnens moler, rejefangst i Kronborgbugten eller vær med til at fange krabber og fodre fiskene i vores Vandlaboratorie. Du kan besøge akvariets udstilling og lære en masse om Øresunds unikke dyre- og planteliv, når vi hver time fodrer dyrene i udvalgte akvarier. Du kan også få en oplevelse for livet på en af vores havsafariture på Øresund.

Børn fanger krabber
Kom og oplev dyrene helt tæt på. Foto: Catharina Marcussen

Fodring af fiskene i akvariet

Hver hele time kan du opleve fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier. Her vil akvariets formidlingsguider fortæller sjove og spændende facts om dyrene fra Øresund. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin. Her kan du selv være med til at fodre krabber, fladfisk og andre spændende havdyr.

Krabbefiskeri på ydremolen

Tag med på krabbefangst når vi hver dag fra d. 22. juni til og med d. 31. august tager krabbefangere i hånden og går ud til en af havnens ydremoler for at fange strandkrabber.
Denne tur starter kl. 11.15 og tager ca. 45 min. Turen starter ved akvariets hovedindgang, hvor vi samlet går afsted mod ydremolerne. Efter turen går vi til Vandlaboratoriet og sætter krabberne ud. Denne aktivitet er inkluderet i entréprisen for akvariets gæster.

Rejefangst på Kronborgstranden

Hver dag fra d. 22. juni til og med d. 31. august kan du, kl. 13.15, sammen med guider fra Øresundsakvariet komme med på rejehovsfiskeri på Kronborgstranden. Med rejehove i hånden går vi samlet til Kronborgstranden, hvor vi fisker efter rejer og andre smådyr i strandkanten og kigger på dyrelivet på det lave vand.
Aktiviteten foregår med fødderne i vandet, medbring derfor badetøj, badesko, håndklæde eller andet nødvendigt. Turen tager ca. 45 min. og er inkluderet i entréprisen for akvariets gæster.

Guidede ture til Vandlaboratoriet

Fra d. 22. juni til og med d. 31. august undersøger vi Vandlaboratoriet og fodrer dyrene. Du kan deltage i guidede ture, hvor guider vil formidle om Øresunds unikke dyreliv, fodre fiskene og hjælpe med at fange strandkrabber.
Aktiviteten foregår tre gange dagligt kl. 12.25, 14.25 og 16.25. Vi går samlet fra akvariets hovedindgang ned til Vandlaboratoriet, her vil der være mulighed for at låne udstyr til at fange krabber. Du kan også prøve en af vores vandkikkerter og se nærmere på det spændende dyreliv som gemmer sig under overfladen.

Akvariets gæster har førsteret til lån og brug af udstyr, men aktiviteten er for alle besøgende i Helsingør Nordhavn og kræver ikke entré billet.

Vandlaboratoriet har åbent hele døgnet, så medbring gerne selv udstyr til at fange krabber og besøg Vandlaboratoriet lige når det passer dig.

Havsafari på Øresund

Få en naturoplevelse for livet på Øresundsakvariet spændende havsafariture i vores store RIB-båd. Her kan du opleve Øresunds unikke dyreliv helt tæt på i deres naturlige omgivelser. Oplev blandt andet Danmarks mindste hval marsvinet, den spættede sæl og den atlantiske tun. Chancerne for at opleve den store ikoniske tun springe fri af bølgerne i Øresund er til stede fra august måned og frem.

Find information om alle turene og book din billet til sommerens største naturoplevelse.

Sommeråbningstider

Vi har åbent fra 1. juni til 21. juni kl. 10-17. Fra lørdag d. 22. juni til og med lørdag d. 31. august fra kl. 10-18. Fra 1. september til og med 30. september kl. 10-17.

Vi glæder os til at se en masse glade sommergæster.

Emner