8. oktober 2020

Våde aktiviteter på Øresundsakvariet i efterårsferien

Efterårsferie

Øresundsakvariet i Helsingør byder bl.a. på en masse krablende udendørs aktiviteter i efterårsferien. Vær med til at fodre dyrene i det store Vandlaboratorium, fang strandkrabber på havnen og tag på tunsafari på Øresund i akvariets store gummibåd. Indenfor i varmen kan du opleve de mange nye dyr som dyrepasserne har indfanget her i efteråret.

Krabbefangst med Øresundsakvariet. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard
Krabbefangst er en af de mange ting du kan opleve til i efterårsferien.

Fodring af fiskene i Vandlaboratoriet

Hver time i hele efterårsferien kan du med en af vore guider være med at fodre fiskene i vores og Helsingørs Havnes Vandlaboratorium nede ved havnepromenaden. Hele sommeren har dyrepasserne indfanget en masse dyr til bassinet så det myldre af liv.

Krabbefisketure på havnen

Vi gentager succesen med at fange strandkrabber nede på havnefronten. 2 gange om hver dag henholdsvis kl. 11.30 og kl. 14.30 kan du følge med guiden ned til havnen. Guiden kender de gode steder hvor krabberne står i kø for at blive fanget og bagefter sætter I fangsten ud i Vandlaboratoriet sammen. Hvis du ikke har fået nok af at fange krabber kan du fortsætte fangsten i Vandlaboratoriet.

Fiskeri med rejehove ved Kronborgstranden

Om onsdagen d. 14. oktober kan du kl. 10.30 og 12.30 deltage i jagten på det lave vands liv i Kronborgbugten. For at deltage i dette gratis arr. skal du melde dig til ved at sende en mail, til akvariet på oresundsakvariet@bio.ku.dk, med angivelse af personer du ønsker at deltage med. Der er kun plads til 20 personer pr. tur og det er først til mølle. Du møder foran Øresundsakvariets indgang og derefter får du udleveret et sæt waders (både til børn og voksne) og sammen med guiden går I sammen ned til Kronborgstranden og fisker i det lave vand med rejehove på sandbunden samt med små fiskenet på stenkanterne langs bugten. Sammen med guiden studerer I fangsten og tager denne med op i Vandlaboratoriet.

Alle disse aktiviteter (rejehovsfiskeriet d. 14. okt. er gratis) er dækket af entrébilletten til Øresundsakvariet, og det hele starter lørdag den 10. oktober og slutter søndag den 18. oktober. Akvariet har åbent hver dag fra kl. 10.00 til 17.00 i hele efterårsferien og der er grundet Coronasituationen kun plads til 49 besøgende af gangen. Hvis der er ventetid kan du fordrive tiden med at fange krabber i Vandlaboratoriet.

Tunsafari og med alt hvad dertil hører

Nåede du hverken at komme på marsvin, havfugle - og el. tunsafari her i efteråret? Så fortvivl ikke! Vi sejler ud i efterårsferien igen, og håber på nærkontakt med både tun, marsvin, sæler og havfugle. Vi afholder 2 tunsafarier pr. dag tirsdag, torsdag og lørdag samt én havfuglesafari om søndagen d. 11. i efterårsferien. Tag med på tunsafari.