Oplev tun i Øresund

Tunsafari

Tunen springer igen i Øresund, og vi sejler ud og ser om vi kan finde den – vil du med? 

Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og kigger efter den store atlantiske tun, der efter mange års fravær igen kan ses i Øresund.

Øresundsakvariets chef, Jens Peder Jeppesen, fortæller: ”Det er jo så utroligt spændende, at tunen er tilbage i Øresund igen. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at vi får tun at se på alle vores ture, men vi kan garantere en spændende sejltur, hvor vi fortæller om tunens historie og liv i Øresund.

Desuden plejer vi at se marsvin, når vi sejler på Øresund, så selv om vi måske ikke ser tun, er der lagt i båden til én på opleveren.”

 

Øresundsakvariets gummibåd

Praktisk information

Turens længde Sejlturen varer ca. 1,5 time.
Mødested Vi mødes ved Øresundsakvariets hovedindgang. Skipper og bedstemand tager imod og vi går ud og tager redningsveste på.
Adgang til akvariet Der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter.
Forplejning Der serveres varm kakao og kaffe ombord.
Påklædning Husk påklædning, der passer til vejret, og tænk på, at det kan føles koldt på vandet, selv på en varm sommerdag.
Sikkerhed Øresundsakvariet udleverer redningsveste og og flydedragter hvis det er koldt (så man kan holde varmen) inden afgang. Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen. Vi anbefaler, at gravide, der har under 4 uger til termin, af sikkerhedsmæssige årsager ikke deltager i turen.
Billetter Billetter købes i forvejen via BilletExpressen.
Aflysning Turene er planlagt med forbehold for dårligt vejr. Skipper bestemmer om en tur aflyses eller afkortes. Ved aflysning eller væsentlig forkortelse af sejlads refunderes billetten. Købte billetter kan ikke byttes til andre ture og refunderes ikke, hvis du/I bliver forhindret i at tage med.