12. oktober 2021

Tun og våde aktiviteter på Øresundsakvariet i efterårsferien

Kom og vær med

Øresundsakvariet byder på en masse havdyrsaktiviteter i efterårsferien. Se den mægtige tun i akvariets fryser eller tag selv med ud på Øresund for at spejde efter den store fisk. Oplev at fiskene bliver fodret i akvariet og vær med til at røre ved havdyr ”behind the scenes” i akvariet. Dissektioner af både spættet sæl og marsvin mandag og onsdag.

Aktiviteter på Øresundsakvariet. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard.

Kom og se den store tun

Død tun ilandbragt til Helsingør i oktober 2021. Den vejer ca. 260 kg. og kan ses på akvariet i efterårsferien.
Død tun ilandbragt til Helsingør i oktober 2021. Den vejer ca. 260 kg og kan ses på akvariet i efterårsferien.

I sidste uge fik Øresundsakvariet for første gang nogensinde indleveret en, desværre død, men ægte og mægtig tunfisk fra Øresund på ca. 2,5 meter og ca. 260 kg. Denne tun har vi fået placeret i en stor fryser og vi viser den imponerende fisk frem for akvariets publikum hver dag i hele efterårsferien kl. 12.15 og kl. 15.15 og hvis der er behov også på andre tidspunkter.

Tunsafari og med alt hvad dertil hører

Nåede du hverken at komme på marsvin, havfugle - og el. tunsafari her i efteråret? Så fortvivl ikke! Vi sejler ud i efterårsferien igen, og håber på nærkontakt med både tun, marsvin, sæler og havfugle. Vi afholder 1 tunsafari pr. dag mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag samt én havfuglesafari om lørdagen d. 16. oktober i efterårsferien. Tilmelding og betaling sker via vores hjemmeside.

Fodring af fiskene i akvariet

Hver time i hele efterårsferien kan du opleve at fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier og dyrepasserne fortæller sjove historie om de seje fisk. Hvis vejret er til det tager dyrepasseren dem der har lyst med ned til det store Vandlaboratorium på havnen for at fodre fladfiskene og du kan være med.

Rør ved levende havdyr

Et par gange om dagen tager akvariets dygtige guider og dyrepassere dig med ud ”behind the scenes” og på det store vådbord hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier om dem alle sammen. Der er kun plads til 25 af gangen så husk at skriv dig på tilmeldingslisten hvis du vil med.

Dissektion af havpattedyr

Øresund er fyldt med fascinerende havpattedyr, men desværre havner nogle få stykker om året i fiskernes garn. Dette giver dog Øresundsakvariets havbiologer anledning til at undersøge og formidle om pattedyrenes ve og vel, og i efterårsferien vil der blive dissekeret en spættet sæl mandag d. 18. oktober kl. 11.15 og et marsvin d. 20. oktober kl. 11.15. Aktiviteten afholdes udenfor akvariet så tag noget varmt tøj på.