14. oktober 2022

Havpattedyr i efterårsferien på Øresundsakvariet

Aktiviteter i uge 42

Efterårsferiens tema på Øresundsakvariet er havpattedyrene i Øresund. Vi har sørget for masser af sjove og VANDvittige aktiviteter. Oplev dissektioner af både sæl og marsvin, sælsafari på Øresund, Øresundsquiz med havpattedyrstema og meget mere.

Spættede sæler
Spættede sæler. Foto: K. Nyberg

Fodring af fiskene i akvariet

Hver time i hele vinterferien kan du opleve at fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier hvor dyrepasserne og akvariets formidlingsguider fortæller sjove historier om fisk og andre havdyr. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin og her kan man være med til at fodre fiskene.

Rør ved levende havdyr

3 gange om dagen (kl. 11.25, 13.25 og 15.25) tager akvariets dygtige guider og dyrepassere dig med ud ”behind the scenes” og på det store vådbord hvor du kan røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier og facts om dem alle sammen. Der er kun plads til 25 af gangen så husk at skriv dig på tilmeldingslisten hvis du vil med.

Dissektion af havpattedyr

Øresund er fyldt med fascinerende havpattedyr men desværre havner nogle få stykker om året i fiskernes garn. Dette giver dog Øresundsakvariets havbiologer anledning til at undersøge og formidle om pattedyrenes ve og vel. I efterårsferien vil der blive dissekeret en spættet sæl tirsdag d. 18. oktober kl. 12.10 og et marsvin torsdag d. 20. oktober kl. 12.10. Aktiviteten afholdes under et telt i ”gryden” udenfor akvariet så tag noget varmt tøj på. Kun hvis det er meget dårligt vejr trækkes indenfor i laboratoriet. Ingen tilmelding er nødvendig, blot entrébillet til akvariet.

Sælsafari på Øresund

I efterårsferien udbyder vi 4 sælsafarier nemlig tirsdag d. 18. oktober kl. 10-12 samt kl. 13-15 og igen d. 20. oktober kl. 10-12 samt kl. 13-15. Vi sejler ud i akvariets store RIB og sætter kursen mod den svenske side af Øresund, hvor vi ved at de nysgerrige sæler holder til i ret store flokke. Naturvejledere er med på turen og fortæller om sælens liv og levned i Øresund. Man kan på turen være heldig også at se både marsvin, tun og forskellige havfuge. Læs mere om sælsafari her.

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i efterårsferien fra lørdag d. 15. oktober til søndag d. 23. oktober fra kl. 10-17. Entré 89 kr. for voksne og børn under 12 år 69 kr. Akvariet ligger ca. 10 min. gågang fra Helsingør station.

Vi glæder os til at se en masse glade gæster.

Emner