Oplev sæler i Øresund

Sælsafari

Tag med Øresundsakvariet ud på en spændende sælsafari og oplev den spættede sæl i sine naturlige omgivelser.

Som noget helt nyt begyndte Øresundsakvariet i 2022 at arrangere sælsafarier. Grunden til dette er at bestanden af den spættede sæl nu er så stor i Øresund at man nu reelt har fine chancer for at få et kig på dette fantastiske havpattedyr og endda tit tæt på båden. Så tag med Øresundsakvariet på sælsafari, og kom helt tæt på de smukke sæler der trives i Øresund.

Vi sejler ud i Øresundsakvariets store gummibåd og sætter kursen mod den svenske side af Øresund, hvor vi ved at de nysgerrige sæler holder til i ret store flokke. Vi får følgeskab af Øresundsakvariets havbiologer og naturvejledere m.m., der vil fortælle og underholde om den spættede sæls liv i Øresund.

De sidste 10-20 år er bestanden af spættet sæl mangedoblet og de trives i Øresund, hvor der er masser af føde til de imponerende havpattedyr. På Øresundsakvariet ture i 2022 så vi sæler på alle de ture hvor vi bevidst sejlede hen til de steder hvor sælerne ynder at opholde sig så selvom vi ikke stiller ”sælgaranti”, er mulighederne for at se sæler på turene altså ret gode.

Øresundsakvariets gummibåd

Praktisk information

Turens længde Sejlturen varer ca. 1,5 time.
Mødested Vi mødes ved Øresundsakvariets indgang ca. 5 min. i annonceret tid. Skipper og bedstemand tager imod og vi går ud og tager redningsveste på.
Adgang til akvariet Der er fri entré til akvariet på dagen og dagen efter.
Forplejning Der serveres varm kakao og kaffe ombord.
Påklædning Husk påklædning, der passer til vejret, og tænk på, at det kan føles koldt på vandet, selv på en varm sommerdag.
Sikkerhed Øresundsakvariet udleverer CE godkendte (Søfartsstyrelsen) SOLAS veste inden afgang. Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen til max. 12 passagerer. Personer under 15 år skal være ledsaget af voksne. Børn under 6 år må grundet turens længde samt sikkerhed ikke komme med på turen. Vi anbefaler, at gravide, der har under 4 uger til termin, af sikkerhedsmæssige årsager ikke deltager i turen.
Billetter Billetter købes i forvejen via BilletExpressen.
Aflysning Turene er planlagt med forbehold for dårligt vejr. Skipper alene bestemmer om en tur aflyses eller afkortes. Hvis der er mindre end 5 personer booket til en tur kan skipper vælge at aflyse turen. Ved aflysning eller væsentlig forkortelse af sejlads refunderes billetten. Købte billetter kan ikke byttes til andre ture og refunderes ikke, hvis du/I bliver forhindret i at tage med.