7. november 2023

Døde hvaler og håndgranater – skelettering med livet som indsats

Foredrag

Oplev akvariet efter mørkets frembrud og tag med på en rejse under overfladen, når akvariet tilbyder eksklusive oplevelser og marineinspirerede foredrag i anledning af Elsinore evenings. Denne gang kan du møde naturhistorisk konservator Abdi Hedayat og høre om hans arbejde med døde dyr.

Abdi Hedayat, naturhistorisk konservator med speciale i hvaler på Statens Naturhistoriske Museum

Kom til spændende foredrag torsdag d. 9. november kl. 19

Abdi Hedayat er naturhistorisk konservator med speciale i hvaler på Statens Naturhistoriske Museum. Til foredraget kan du få indblik i hans arbejde, som byder på alt fra sommerfugle, eksploderende hvaler og til dinosaurer.

En skattekiste med 8000 kvm døde dyr

I København ligger et af de ældste naturhistoriske museer i verden. Bag lukkede og låste døre befinder sig en gigantisk samling af insekter på nåle, vævsprøver på frost, tørrede planter, nedfaldne meteoritter, udstoppede krokodiller, dybhavsfisk i alkohol og komplette hvalskeletter, indsamlet gennem de sidste 400 år.

Abdi har skeletteret sig igennem det meste af dyreriget: fra spidsmus og krokodiller, til trafikdræbte oddere og strandede hvaler. Under foredraget vil Abdi fortælle om sit arbejde, og om hvad man skal bruge 8000 kvm døde dyr til.

Tag venner og familie under armen og kom forbi til en spændende aften på Øresundsakvariet.

Praktisk information

Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 2. november kl. 19.00 i akvariets auditorium. Foredraget varer ca. en time.

Adgang til foredraget og akvariet kræver billet som kan købes i billetsalget på dagen, men vil du være sikker på at få plads så køb din billet online. Til foredraget serveres der et glas vin. Billetten koster 120 kr inkl. et glas vin.

Hvis du har årskort til akvariet koster entré til alle foredrag ikke yderligere og med et årskort + kan du altid tage en ledsager med. Læs mere og køb et årskort.

Udover foredraget kan du sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem, sammen med spændende fakta om dyrene og akvariet.

Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 er der fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

Se program og aktiviteter på Øresundsakvariet under Elsinore Evenings.

Emner