7. november 2023

Dybhavets ukendte verden

Foredrag

Oplev akvariet efter mørkets frembrud og tag med på en rejse under overfladen, når akvariet tilbyder eksklusive oplevelser og marineinspirerede foredrag i anledning af Elsinore evenings. Denne gang kan du møde dybhavsforsker Mathias Middelboe og blive klogere på oceanernes dybeste grave.

Udforskning af oceanernes dybeste grave

Kom til spændende foredrag torsdag d. 23. november kl. 19

Dybhavet udgør mere end 80 % af det globale hav og har derfor afgørende betydning for livsbetingelserne på vores planet.

I dette spændende foredrag vil dybhavsforsker Mathias Middelboe fortælle om resultater fra udforskningen af oceanernes dybeste grave, bl.a. Marianergraven og Japanergraven, og om de udfordringer der er forbundet med at få prøver fra dybhavet.

Udforskningen af oceanernes dybeste grave

Dybe havstrømme regulerer temperaturfordelingen og klimaforholdene på jorden, og mikrobielle processer i dybhavet regulerer de globale kredsløb af ilt, kulstof og næringsstoffer. Alligevel er det mindre end 15 % af dybhavet der er kortlagt i detaljer, og vores viden om de organismer og processer, der foregår i dybhavet, er stadig meget begrænset. Det gælder især de allerdybeste havområder, dybhavsgravene, der strækker sig fra dybhavssletten på 4-6 kilometers dybde og ned til største dybder i oceanerne på 10-11 km's dybde.

Tag venner og familie under armen og kom forbi til en spændende aften på Øresundsakvariet.

Praktisk information

Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 23. november kl. 19.00 i akvariets auditorium. Foredraget varer ca. en time.

Adgang til foredraget og akvariet kræver billet som kan købes i billetsalget på dagen, men vil du være sikker på at få plads så køb din billet online. Til foredraget serveres der et glas vin. Billetten koster 120 kr inkl. et glas vin.

Hvis du har årskort til akvariet koster entré til alle foredrag ikke yderligere og med et årskort + kan du altid tage en ledsager med. Læs mere og køb et årskort.

Udover foredraget kan du sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem, sammen med spændende fakta om dyrene og akvariet.

Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 er der fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

Se program og aktiviteter på Øresundsakvariet under Elsinore Evenings.

Emner