26. oktober 2023

Kom til svensk efterårsferie

Aktiviteter

I uge 44 er det den svenske höstlov (efterårsferie) og vi har selvfølgelig sørget for masser af sjove og spændende aktiviteter hele ugen. Kom og rør ved levende havdyr, vær med til at fodre fiskene og tag en Øresundsquiz.

Savgylt

Fodring af fiskene i akvariet

Hver time kan du opleve fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier, her vil akvariets formidlingsguider fortæller sjove historier og spændende facts om dyrene. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin, her kan man selv være med til at fodre fiskene.

Rør ved levende havdyr

3 gange om dagen (kl. 11.30, 13.30 og 15.30) tager akvariets guider dig med ”behind the scenes” og på vores vådbord kan du røre ved en masse forskellige havdyr og få spændende historier og facts om dem. Der er kun plads til 25 af gangen så husk at skriv dig på tilmeldingslisten i billetsalget hvis du vil med.

Øresundsquiz

I Øresundsquizzen kan du blive klogere på Øresunds unikke dyreliv. Svar på spørgsmålene i quizzen når du bevæger dig igennem udstillingen. Når du er færdig kan du aflever quizzen til en af akvariets medarbejdere og se om du har svaret rigtigt.
Øresundsquizzen får du udleveret i billetsalget.

Aftenåbent med foredrag

Nu kan du opleve akvariet efter mørkets frembrud og tag med på en rejse under overfladen, når akvariet tilbyder eksklusive oplevelser og marineinspirerede foredrag.

Kom til et spændende foredrag om fiskene i Øresund. Når lektor og kurator Peter Rask Møller fra Fiskeatlasset holder foredraget "Fiskeatlasset og Øresund" torsdag d. 2. november kl. 19.00.

Fiskeatlasset påbegyndte tilbage i 2006 den nationale kortlægning af de danske fisk. Fra 2006-2009 var fokus på ferskvandsfiskene, og siden 2009 har kortlægningen af saltvandsfiskene haft første prioritet.
Fokus i dette foredrag vil være fiskene i Øresund og hvad der er sket af nyt de seneste årtier.

Læs mere og køb dine billetter på vores website.

Praktisk information

Vi har åbent alle dage i den Svenske efterårsferie fra lørdag d. 28. oktober til søndag d. 5. november fra kl. 10-17. Torsdag d. 2. november holder vi åbent fra kl. 10-20.30.

Vi glæder os til at se en masse glade gæster.

Emner