7. november 2023

Tuna – Iconic fish back in Danish waters

Foredrag

Oplev akvariet efter mørkets frembrud og tag med på en rejse under overfladen, når akvariet tilbyder eksklusive oplevelser og marineinspirerede foredrag i anledning af Elsinore evenings. Denne gang kan du møde professor Brian MacKenzie fra DTU Aqua og blive klogere på en af de største og hurtigste fisk, tunen.

Tunen er tilbage i Øresund

Kom til spændende foredrag torsdag d. 16. november kl. 19

I dette spændende foredrag vil professor Brian MacKenzie gøre os klogere på den atlantiske tuns (Thunnus thynnus) tilbagekomst og færden i både danske og udenlandske farvande.

Tunen er tilbage, men hvorfor?

Den atlantiske tun er for få år siden vendt talrigt tilbage til danske farvande efter at have været en meget sjælden gæst i mere end 50 år. Den atlantiske tun er en af de største og hurtigste fisk i havet og en af verdens mest ikoniske og eftertragtede fisk. Tidligere var man ikke helt klar over hvordan tunfisk var udbredt i Atlanten, men udviklingen af avancerede elektroniske fiskemærker de sidste årtier har afsløret at nogle tun svømmer frem og tilbage mellem Middelhavet og den Mexicanske Bugt og næsten helt op til Grønland.

Foredraget vil handle om tunfisks udbredelse i dens leveområder og hvorfor den er kommet så stærkt tilbage. Under foredraget vil Brian også komme med eksempler på den nyeste forskning af tun i Danmark.

Tag venner og familie under armen og kom forbi til en spændende aften på Øresundsakvariet.

Praktisk information

Foredraget vil være på engelsk, men der er mulighed for at stille spørgsmål på dansk efterfølgende.

Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 2. november kl. 19.00 i akvariets auditorium. Foredraget varer ca. en time.

Adgang til foredraget og akvariet kræver billet som kan købes i billetsalget på dagen, men vil du være sikker på at få plads så køb din billet online. Til foredraget serveres der et glas vin. Billetten koster 120 kr inkl. et glas vin.

Hvis du har årskort til akvariet koster entré til alle foredrag ikke yderligere og med et årskort + kan du altid tage en ledsager med. Læs mere og køb et årskort.

Udover foredraget kan du sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem, sammen med spændende fakta om dyrene og akvariet.

Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 er der fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

Se program og aktiviteter på Øresundsakvariet under Elsinore Evenings.

Emner