23. november 2023

Tunen – havets atlet

Foredrag

Oplev akvariet efter mørkets frembrud og tag med på en rejse under overfladen, når akvariet tilbyder eksklusive oplevelser og marineinspirerede foredrag i anledning af Elsinore evenings. Denne gang kan du møde professor John Fleng Steffensen og blive klogere på tunen.

Blåfinnet atlantisk tun

Kom til spændende foredrag torsdag d. 30. november kl. 19

Få mere viden om tunens biologi og fysiologi og lær meget mere om denne kæmpe fisk som igen er at opleve i Øresund. I foredraget vil professor og marinbiolog John Fleng Steffensen gøre os klogere på den atlantiske tunfisks biologi og fysiologi.

Anatomien hos tunfisk er ret speciel, idet de har udviklet varmevekslere så den dybe kropstemperatur kan være op til 20 grader højere end det omgivende vand. Dette gør tunfisk i stand til at svømme langt og hurtigt og fange meget hurtige fisk f.eks. makrel. Tidligere var man ikke helt klar over hvordan tunfisk var udbredt i Atlanten, men udviklingen af avancerede elektroniske fiskemærker de sidste årtier har afsløret at nogle tun svømmer frem og tilbage mellem Middelhavet og den Mexicanske Bugt og næsten helt op til Grønland.

John Fleng Steffensen er professor på Marinbiologisk Sektion, Biologisk Institut på Københavns universitet. Han har sin daglige gang her i Helsingør, hvorfra meget af hans spændende forskning udføres. Når han ikke er at finde i Helsingør kan du bl.a møde ham på Arktisk station i Grønland, hvor han forsker i biologi og fysiologi hos Grønlandshajen.

Tag venner og familie under armen og kom forbi til en spændende aften på Øresundsakvariet.

Praktisk information

Foredraget foregår i regi af Elsinore Evenings torsdag d. 30. november kl. 19.00 i akvariets auditorium. Foredraget varer ca. en time.

Adgang til foredraget og akvariet kræver billet som kan købes i billetsalget på dagen, men vil du være sikker på at få plads så køb din billet online. Til foredraget serveres der et glas vin. Billetten koster 120 kr inkl. et glas vin.

Hvis du har årskort til akvariet koster entré til alle foredrag ikke yderligere og med et årskort + kan du altid tage en ledsager med. Læs mere og køb et årskort.

Udover foredraget kan du sige godnat til fiskene med fodring eller komme med ”behind the scenes”, hvor vi viser endnu mere af Øresunds unikke dyreliv frem, sammen med spændende fakta om dyrene og akvariet.

Vi holder åbent kl. 17.00-20.30. Kl. 18.00 er der fodring og efterfølgende kan du komme med ”behind the scenes”. På aftenen får du desuden 10 % rabat i shoppen.

Se program og aktiviteter på Øresundsakvariet under Elsinore Evenings.

Emner